Тепер рибу готую тільки так. Підсадила всю сім’ю на цей рецепт: минтай в конвертах з лаваша. Загортаю, запікаю

Минтай у конвертах виходить дуже соковитим та ніжним на смак. Спробувавши зготувати рибку за цим рецептом, від інших варіантів надалі просто відмовитеся.

Ніжний смак риби в поєднанні з хрумкою скоринкою нікого не залишить байдужим. Дорослі з апетитом наминатимуть наїдок. Дітям він теж припаде до смаку.

Вам знадобиться:

  • 600 г минтая;
  • 2 лаваші;
  • 180 г сметани;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч.лож. гірчиці;
  • 0,2 ч.лож. меленого чорного перцю;
  • 3 середні помідори.

Для заправки:

  • 1,5 ст.лож. сметани;
  • 1 яйце;
  • 50 г сиру.
На квадрат лаваша викладіть помідори, рибу та сметанний соус

Цибулину обчистьте, вимийте, просушіть і наріжте дрібними кубиками. В глибокій тарілці змішайте сметану, яйце, цибулю, гірчицю, чорний мелений перець. Ретельно перемішайте інгредієнти виделкою.

Загорніть лаваш конвертом

Рибу розробіть на філе й поріжте на порційні шматочки. Присоліть і кожен вмочайте в сметанну суміш, ретельно обвалюючи з усіх боків. Тонкий лаваш наріжте на квадрати зі стороною 25 см. Тугенькі не дуже великі помідори наріжте кружальцями.

Конверти змастіть сирною заправкою

На лист лаваша викладайте по 2 шматочки помідора, зверху – минтай і 2 ложки сметанного соусу. Підгорніть краї лаваша, щоб вийшов конвертик. Форму для запікання змастіть олією, розподіливши жир рівномірно по всій поверхні за допомогою силіконового пензлика.

Акуратно відділіть конвертики один від одного

Викладіть конвертики з рибою швом до низу. Окремо в мисочці змішайте 1,5 ложки сметани з яйцем. Туди ж відправте твердий сир, який попередньо натріть на тертушці. Сирною заправкою намастіть зверху конвертики з лаваша.

Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Поставте туди форму з рибою і запікайте 35 хвилин. Коли дістанете готову страву, акуратно розділіть на порції, оскільки сир поєднав усі конверти між собою.

Популярне

Схожі статті

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

І роки на ній не відбиваються: Алла Мазур вийшла у світ з ідеальним “бейбі-фейс”. Невже зробила підтяжку?

Алла Мазур завжди привертала увагу своїм професіоналізмом та чарівністю. Однак останнім часом шанувальники та глядачі не могли не помітити, що 58-річна жінка виглядає значно молодшою за свій вік.

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.