Гарбузові оладки готую всю осінь, не приїдаються: 15 хвилин і смакота готова. Виходять дуже пишні та ніжні

Настав сезон гарбузів, а значить, слід обов'язково скористатися можливістю наситити організм корисними речовинами й готувати на сніданок поживні гарбузові оладки.

Всього за 15 хвилин і матимете на столі цілу гору запашних помаранчевих оладок, які так і просяться до рота зі сметанкою. Продукти потрібні по мінімуму.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг гарбуза;
  • 30 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.лож. олії;
  • сіль.
Гарбуз почистьте від шкірочки й відділіть насіння

Вимитий гарбуз почистьте від шкірочки та насіння. Оскільки шкірка дуже тверда, спочатку розріжте на шматочки, а потім уже відділяйте її від м’якоті. Натріть на тертушці. Краще брати з середніми отворами, тоді оладки підсмажаться значно швидше. Якщо візьмете дрібну тертушку, отримаєте практично пюре, але доведеться витратити чимало часу на натирання, що вранці не бажано.

Натріть на середній тертушці

До гарбузової маси вбийте яйце, посоліть. Борошно просійте і змішайте з гарбузовою масою. Соду чи розпушувач додавати не потрібно. Саме процес просіювання борошна надасть нашим оладками пишності. Перемішайте інгредієнти, щоб вийшло однорідне тісто. Якщо гарбуз надміру соковитий, і тісто вийшло рідким, додайте ще трішки борошна.

Якщо тісто вийшло рідке, додайте ще трішки борошна

Увімкніть середній вогонь і поставте пательню, щоб розігрілася. Долийте олію. Якщо сковорідка з антипригарним шаром, можете смажити на сухій без жиру. Ложкою викладайте оладки на пательню.

Смажте оладки на олії з обох боків

Щойно низ набуде золотавої кірочки, переверніть оладки на інший бік і теж підсмажте. Орієнтовно знадобиться по 2 хвилини на кожну сторону. Якщо скористалися великими отворами на тертушці, доведеться смажити трішки довше.

Готові оладки подавайте до столу в гарячому вигляді. Найкраще вони смакують зі сметаною. Гарбуз сам по собі солодкий, то солодити вироби не потрібно. Та якщо хочеться солоденького, прикрасьте оладки на тарілці варенням чи повидлом.

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.