Кабачки більше не роздаю, бо самій не вистачає. Готую закусочні язички з помідорами, сиром і часником: смакота

Ця кабачкова закуска виглядає не ординарно. До того ж її можна вживати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Тому можна приготувати завчасно, якщо треба.

Вам знадобиться:

  • 2 кабачки;
  • 1 помідор;
  • 100 г сиру;
  • 3-4 зубці часнику;
  • 2-3 ст.лож. майонезу;
  • 3 яйця;
  • борошно, сіль, зелень.
Кабачкові слайси присоліть

Кабачки беріть молоденькі, але не дуже малі. Відріжте у плодів хвостики. Всю шкірку чистити не потрібно, та якщо є якісь сліди чи вм’ятини, зріжте їх овочерізкою. Гострим великим ножем зріжте з одного боку кабачка тонкий повздовжній пласт. Покладіть овоч на зрізане ребро, щоб не хилитався. Тепер можете нарізати довгуваті слайси завтовшки 3-5 мм.

Підсмажте язички з обох боків

Викладіть кабачкові язички на дошку й присипте сіллю. Увітріть кристали солі в кабачки руками, переверніть і проведіть повторну процедуру. Допоки кабачки соляться 10 хвилин, приступайте до приготування начинки.

Натріть сир на дрібній тертушці й пересипте в глибоку мисочку. Дрібно наріжте суміш зеленої петрушки з кропом й додайте до сиру. Часникові зубці пропустіть крізь прес і відправте в начинку. Поперчіть масу і заправте майонезом.

Викладіть начинку

Поставте пательню на вогонь, щоб розігрілася. Візьміть 2 глибокі тарілки. В одній розмішайте виделкою яйця, в іншу насипте борошно. Кабачки промокніть паперовим рушником, щоб виділений сік всотався. Обмащуйте кожен слайс спочатку в борошні, потім в яйці й знову в борошні з обох боків.

Зафіксуйте рулет зубочисткою

Викладайте на сковорідку в розігріту олію. Смажте з обох боків до золотавої кірочки на середньому вогні. Готові овочі перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Залиште холонути.

Помідор наріжте тонкими слайсами, а потім подрібніть їх кубиками. Дайте стекти зайвій рідині. Викладайте на дошку кабачок, зверху рівномірно розподіліть ложку начинки. Далі – трішки помідорних кубиків. Загорніть кабачок рулетиком, зафіксувавши зубочисткою, щоб не розкрутився. Страва готова.