Перепробувала багато консервації з кабачками, ця найсмачніша. Рецепт “Пальчики оближеш” говорить сам за себе

Іноді зимова консервація настільки ароматна й апетитна, що її хочеться з'їсти набагато раніше, ніж у холодну пору року. Цей рецепт кабачків точно викличе у вас таке бажання

Куштувати взимку заготовлені заздалегідь овочі з власного городу – суцільна насолода. Для приготування консервації обов’язково потрібно мати при собі хороший настрій і вдалий рецепт. Пропонуємо ознайомитись із цим надзвичайно простим способом приготувати зимову заготівлю з кабачків. Вам точно сподобається ця хрустка структура та неймовірний смак готової консервації. Хутчіше беріться до приготування страви.

Простий рецепт зимової консервації з кабачків
Простий рецепт зимової консервації з кабачків

Інгредієнти:

  • Кабачки;
  • Цукор – 12 столових ложок;
  • Сіль – 5 столових ложок;
  • Оцет – 200 мілілітрів;
  • Вода – 3 літри;
  • Лавровий лист, чорний перець горошком;
  • Часник і кріп;
  • Листя хрону або вишні;
  • Гострий перець – половина.

Спосіб приготування:

Кількість кабачків, які потрібні для приготування консервації, назвати важко. Набагато легше орієнтуватись за кількістю банок, на які вистачить трьох літрів маринаду. Отже, процес приготування такої заготівлі неймовірно простий. Для початку потрібно помити кабачки та відрізати їм хвостики. Потім наріжте кабачки кружальцями або часточками – на власний розсуд.

Наступним кроком підготуйте банки, в яких закриватимете овочі на зиму. Стерилізувати їх не потрібно, але місткість все одно повинна бути чистою. Для початку викладіть на дно кожної банки кріп, декілька зубчиків часнику, тонку скибочку гострого перцю, чорний перець горошком і лавровий лист. Далі викладіть кабачки так, аби вони щільно прилягали одне до одного.

Закип’ятіть чисту воду та налийте у кожну банку до самої шийки. Накрийте кришками та залиште на 10-15 хвилин. Тим часом поставте кип’ятитись наступну партію води. Потім рідину з банок злийте в окрему каструлю, а кабачки знову залийте окропом, аби овочі були повністю покриті. У каструлю з трьома літрами води додайте необхідну кількість солі та цукру, доведіть до кипіння, а потім – додайте оцет. Перемішайте все.

Як швидко та просто приготувати консервацію з кабачків на зиму
Як швидко та просто приготувати консервацію з кабачків на зиму

Воду з банок з кабачками злийте, зверху викладіть листя хрону або вишні та залийте все гарячим розсолом. Щільно закрутіть банки кришками, підготуйте для них ковдру, переверніть догори дном і закутайте у ковдру. Залиште холонути на тиждень.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.