Ця хитрість покращила смак смаженої риби, і запаху в квартирі немає: тепер мойву смажу тільки так

Таку дрібну рибку, як мойва, ніхто не любить смажити. Надто сильний аромат розповсюджується по кухні, та й бризки не лише на плиті, а й на стінах. Тепер цю проблему усунено.

Відколи дізналася про цей рецепт, мойва стала моєю улюбленою стравою. Готую її дуже часто для чоловіка та дітей, але ніхто з сусідів не відчуває запаху з моєї кухні. Раджу й вам скористатися цим невеличким секретиком, коли все чисто, і смачна рибка на столі.

Вам знадобиться:

  • 750 г мойви;
  • 150 г кукурудзяного борошна;
  • 1,5 ч.лож. солі;
  • 1,5 ч.лож. солодкої паприки;
  • 0,75 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • олія для смаження;
  • пергамент.
Обкатані в борошні рибки викладіть на пергамент

Першим ділом з’єднайте борошно, сіль, солодку паприку та мелений перець, перемішавши до однорідної маси. Від рулону пергаменту відріжте прямокутник, шириною тотожний діаметру вашої сковорідки. У довжину він має удвічі переважати.

Загорніть конвертом і відправте на пательню

Кожну мойву ретельно промийте, просушіть, протерши паперовим рушником. Чистити в жодному разі не можна, оскільки під час смаженні дрібні рибинки просто розваляться. Викладайте кожну рибку в борошняну суміш, добряче обкатавши зусібіч.

Накладіть на половинку пергаменту мойви, скільки влізе. Загорніть другу половину, щоб вийшов конверт, в середині якого знаходяться рибки. У такому вигляді перенесіть на пательню. Сковорідку завчасно розігрійте й змастіть олією. Смажте з обох боків по 5 хвилин.

Акуратно звільніть готову мойву від паперу

Готову мойву в конверті перекладіть на таріль, розгорніть і відкрийте папір зверху. Потім обережно, щоб не поламати рибинки, витягніть з-під них нижню частину. Маєте зробити кілька конвертів відразу, щоб пательня не простоювала, а постійно смажила рибу.

Смачна й корисна вечеря домашнім гарантована. При цьому плита й стіни на кухні будуть абсолютно чистими, а запаху під час смаження вдасться уникнути.

Популярне

Схожі статті

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.