“Київський” і “Грильяж” просто відпочивають: найсмачніший торт без борошна “Шоколадна насолода”. Рецепт

Щоб приготувати цей смачний шоколадний тортик, не треба діставати борошно чи цукор. Духовку вмикати теж не доведеться. Все робиться дуже й дуже просто та швидко.

Торт “Шоколадна насолода” виходить дуже ніжним й смачним, тож обов’язково спробуйте цей рецепт, щоб записати в особисту скарбничку найкращих десертів.

Вам знадобиться:

  • 2 банани;
  • 2 яйця;
  • 5 крапель ванільної есенції;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі;
  • 4 ст.лож. какао-порошку.

Для крему:

  • 200 г м’якого сиру;
  • 1 банан;
  • 1 ст.лож. соку лимона;
  • 3 краплі ванільної есенції;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 плитка чорного шоколаду.
Переверніть готовий корж і зніміть силіконову форму

Два банани середніх розмірів позбавте від шкуринки й наріжте товстенькими кружальцями. У вас має вийти близько 270 г м’якуша. Перекладіть їх у чашу блендера, розбийте туди ж яйця і всипте дрібку солі, розпушувач та ванільну есенцію.

Розріжте корж навпіл

Сюди ж додайте какао. Тепер вмикайте блендер і робіть однорідну масу. Жодних грудочок у тісті не повинно бути. Перелийте його в силіконову форму діаметром 16х16 см. Розрівняйте какао-масу і відправляйте в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин.

Допоки корж запікатиметься, приступайте до крему. Кисломолочний сир викладіть у чашу блендера. Покладіть туди ж шматочки обчищеного банана. Вичавіть зі свіжого лимона сік. Таким чином вдасться добитися, щоб крем не потемнішав.

Нижню частину прикрасьте квіточками з крему

Накапайте ванільну есенцію. Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно набуло м’якості. Шматочки перекладіть до сиру. Перебивайте блендером, допоки маса не стане однорідною й густою.

Дістаньте з мікрохвильовки готовий корж. Переверніть форму на дошку, щоб викласти вміст. Коли шоколадний корж прохолоне, переверніть його ще раз і розріжте вздовж навпіл на дві частини.

Накрийте другою половинкою коржа і повторіть прикрашання кремом

Крем можете наносити лопаткою. Та якщо треба, щоб було гарно, перекладіть його в кондитерський мішечок. На тарелі розмістіть нижню частину коржа зрізом догори. Вичавіть рівно половину крему, роблячи фігурні візерунки.

Накрийте другою половинкою коржа зрізом донизу. Щільно притискувати його до першої половинки не потрібно. Вичавлюйте другу частину крему. Шоколадку поріжте ножем на довгасті тонкі смужки й викладіть поверх білого крему для контрасту.

Верх торта притрусіть шоколадними шматочками

Можете ласувати десертом уже зараз. Але краще проявити витримку і відправити його на годину до холодильника, щоб торт стабілізувався. Коли дістанете, легко поріжете його на порційні шматочки.

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.