Цукерки восени не купую: готую для доньки гарбузовий мармелад – смачні помаранчеві кубики нічим не присипаю

Гарбуз – дуже корисний овоч, тому в сезон не можна його ігнорувати. А якщо дітлахи не хочуть ласувати помаранчевим плодом, приготуйте їм мармелад, перед яким ніхто не встоїть.

Допоки триває сезон гарбузів, цим треба скористатися по максимуму, наситивши організм цілою купою корисних речовин. Солодощі з овочу також можливо приготувати. За бажанням готовий мармелад із гарбуза можете присипати кокосовою стружкою чи цукровою пудрою. Але він і без добавок смакує якнайкраще.

Вам знадобиться:

  • 500 г гарбуза;
  • 100 г цукру;
  • 0,5 лимона;
  • 7 г агар-агар.
Гарбуз наріжте на шматочки

Гарбуз почистьте й наріжте на шматочки. Відправте помаранчеві кубики в каструлю і залийте водою, щоб покривала гарбуз повністю. Щойно закипить, вогонь зменште і варіть 15 хвилини чи трішки більше, допоки гарбуз не розм’якне. Пінку, що утворюватиметься на поверхні, постійно знімайте.

Варіть гарбузові кубики до готовності

Переконайтеся, що гарбуз готовий, проткнувши шматочок зубочисткою. Воду злийте, а овоч переробіть на пюре за допомогою блендера. Всипте цукор, вичавіть сік із половини лимона. Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння.

Наріжте гарбузову масу спочатку вздовж, потім впоперек

Всипте у піалу агар-агар і залийте 4 столовими ложками води. Перемішайте, перелийте до гарбузового пюре і варіть 4 хвилини, постійно помішуючи. Змастіть форму олією і перелийте масу туди. Залиште, допоки прохолоне. Після цього поставте в холодильник і витримайте 5 годин.

Гарбузовий мармелад гарно виглядає і чудово смакує

Акуратно лопаткою відділіть гарбузове пюре від країв форми й переверніть на дошку. Тепер наріжте на кубики. Все, мармелад готовий – можете ласувати разом із дітьми. Кубики виходять непрозорі, але чудово тримають форму. Смак також усім подобається.

Популярне

Схожі статті

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.