Грудинку великими шматками викладаю на сковороду, заливаю секретним інгредієнтом і тушкую: неабиякий смак

Свинячу грудинку можна сміливо використовувати замість ковбаси. Це набагато ситніше, економніше і смачніше, оскільки м'ясо з салом абсолютно натуральні.

Додавши до грудинки пиво, соєвий соус та спеції, отримаєте надзвичайний смак. Страва довго зберігатиметься в холодильнику. За потреби дістанете й наріжете на шматочки.

Вам знадобиться:

  • 1,8 кг свинячої грудинки;
  • 500 мл світлого пива;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 0,5 ч.лож. суміші перців;
  • 0,5 ч.лож. прованських трав;
  • 1 ч.лож. часнику;
  • 1 ч.лож. паприки;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. цукру.
Відправте шматки грудинки на суху пательню

Свинячу грудинку промийте під краном і промокніть паперовим рушником. Розріжте на великі шматки, щоб увійшли в пательню. Сковорідку розжарте, олію не доливайте і смажте шматочки з обох боків, щоб утворилася легенька золотава кірочка.

Коли перевернете на другий бік, посипте шматочки грудинки сумішшю перців та подрібненим часником. Можете взяти сухий часник. Притрусіть прованськими травами. Не забудьте посолити кожен шматочок. Залийте світлим пивом та соєвим соусом.

Тушіть у соєво-пивному соусі 2 години

Накрийте кришкою, вогонь виставте на мінімум і тушіть 20 хвилин. Після цього додайте паприку та цукор. Переверніть шматочки, щоб просоталися пивним бульйоном з іншого боку. Продовжуйте тушкувати 2 години на слабкому вогні, час від часу перевертаючи шматочки грудинки.

Готову грудинку наріжте шматочками

Викладіть на тарілку, встелену пергаментом. Зверху теж накрийте шматком пергаментного паперу. Щойно грудинка прохолоне, відправте її в холодильник на всю ніч. Після цього тоненько наріжте, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Голодним за столом не залишиться ніхто. Можна брати грудинку на пікнік чи на роботу – компактно і дуже ситно.

Популярне

Схожі статті

Скумбрія зі смаком червоної риби: гості навіть не здогадуються, що це не лосось. Ефектно і дуже смачно

Звичайна скумбрія буде мати смак дорогої червоної риби, якщо її приготувати правильним способом. Спробуйте так запекти рибку і ви будете в захваті від результату.

Улюблений салат моєї свекрухи – для фігури корисно: відварюю 2 буряки, беру свіжий апельсин і роблю шедевр

Салат з буряком та апельсином — це ідеальний вибір для тих, хто цінує здорове харчування та цікаві поєднання смаків. Яскравий і надзвичайно корисний, цей салат стане доповненням до вашого меню.

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.