Бабусин рецепт макового пирога на молоці. Тісто замішується за 5 хвилин: випікаю і одразу подаю до чаю

Швидкий пиріг із маком завжди виручить, коли зібралися чаювати. Виходить ніжний, ароматний і смачний настільки, що домашні тут же розбирають усі шматочки.

Тісто готується за лічені хвилини. Тільки треба виділити час на настоювання манки, випікання в духовці та зачекати, допоки випічка захолоне. Натомість отримаєте таку насолоду, що обов’язково захочеться з’їсти ще шматочок.

Вам знадобиться:

  • 200 мл молока;
  • 200 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 260 г манки;
  • 40 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 г ваніліну;
  • 30 г харчового маку;
  • 20 г олії.
Вилийте тісто у форму і поставте в духовку

Все робиться дуже просто. У глибоку миску налийте молоко, розчиніть у ньому цукор. Вбийте яйця і змішайте вінчиком вручну до однорідної маси. Всипте манну крупу, перемішайте, щоб манка повністю змочилася. Відставте на 20 хвилин, оскільки крупа має набубнявіти.

Тепер настала черга вводити борошно з розпушувачем. Обов’язково робіть це крізь сито. Ретельно перемішайте тісто. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно пом’якшало, або ж трішки розігрійте його у мікрохвильовій печі. Додайте масло, ванілін та мак у манну суміш. Ще раз усе перемішайте.

Готовий маковий пиріг відразу не виймайте з форми, а дайте йому прохолонути

Форму, в якій випікатимете маковий бісквіт, змастіть олією. Можете на дно вистелити аркуш пергаменту. Перелийте тісто туди. Духову шафу розігрійте до 180 градусів і тільки після цього закладайте наш пиріг. Витримайте 40 хвилин. Якщо пиріг зарум’янився достатньо, витягніть із духовки.

З форми відразу не виймайте – дайте прохолонути повністю. Тільки після цього можна звільнити маковий десерт від форми, перекласти на пласке блюдо, нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.