Замість бутербродів на сніданок: трояндочки з ковбасою і сиром в листковому тісті. Закохалась у цей рецепт

Якщо вранці є вільні пів години, обов'язково порадуйте домашніх вишуканим сніданком із листкового тіста. Страва з ковбасою і сиром нагадує справжні троянди та з'їдається з превеликим задоволенням.

На підготовку трояндочок піде мінімум часу. А от у духовці їх слід запікати протягом 25 хвилин. Врахуйте це, збираючись готувати сніданок.

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового тіста;
  • 150 г ковбаси;
  • 150 г твердого сиру;
  • 3 помідори.
Розкатайте листкове тісто і поділіть на смужки

Присипте робочу поверхню борошном, викладіть прямокутник листкового тіста, ще раз присипте борошном і розкачайте скалкою, щоб тісто стало доволі тонким. Напівкопчену ковбасу обчистьте від шкірочки й наріжте тонкими кружальцями. Кожне кружальце поділіть навпіл.

На одну половину тіста викладіть ковбасу, помідори, сир

Помідори позбавте плодоніжки, розріжте навпіл і кожну половинку наріжте півкружальцями. Розкачаний прямокутник тіста розділіть на три довгі смужки. Починайте викладати півкружальця ковбаси вздовж одного з боків закругленням до середини.

Накрийте другою половиною тіста і загорніть рулетиком

Зверху викладіть шматочки помідорів і тонкі прямокутні пластини сиру. Підгорніть вільну половину тіста, щоб вона накрила наші продукти. Легенько притисніть руками.

Защипніть краї троянди

Загорніть рулетом, защипавши краї тіста і переверніть ковбасним боком доверху, легенько приплюснувши. Таким же чином зробіть трояндочки з решти тіста.

Викладіть напівфабрикати на пергамент і змастіть жовтком

Викладіть троянди на деко, встелене пергаментом, так, щоб між ними було достатньо відстані. Змастіть верх і боки виробів яєчним жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 25 хвилин, після чого подавайте до столу в гарячому вигляді.

Популярне

Схожі статті

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.