Всього 10 хвилин і на столі парує смачний омлет із бринзою: рецепт піддивилася у молдован і тепер практикую

Цей молдовський рецепт можна використовувати для приготування сніданку. На вечерю скроб із бринзою теж смакуватиме ідеально. В основі страви лежить омлет, в який додається бринза.

Ніжний яєчний смак у поєднанні з вершковими нотками сиру надає сніданку особливої пікантності. Достатньо 10 хвилин, щоб отримати смачну і поживну страву.

Вам знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 100 г бринзи;
  • 180 мл молока;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 2 гілочку кропу;
  • 2 гілочки петрушки;
  • червоний і чорний мелений перець, сіль.
Підсмажте часник

Для початку підготуємо інгредієнти. Бринзу наріжте на невеликі шматочки. Кріп та петрушку подрібніть ножем. Часник пропустіть крізь прес. Яйця розбийте в глибоку мисочку та збийте вінчиком, влийте молоко й ретельно перемішайте.

Вилийте омлет на пательню

Пательню поставте на середній вогонь, щоб прогрілася. Влийте олію, виставте слабкий вогонь. Першим на сковорідку відправте часник, щоб підсмажився протягом 30 секунд. Тепер виливайте сюди яєчно-молочну суміш. Додайте сіль, чорний перець до свого смаку і смажте близько 4 хвилин.

Поперчіть меленим перцем

Присипте омлет червоним перцем, викладіть шматочки бринзи, накрийте кришкою і тримайте на вогні ще 5 хвилин. Після цього сковорідку з плити зніміть, перекладіть скроб на тарілку, притрусіть зеленню та подавайте на стіл.

Додайте шматочки бринзи, паприки, зелені

Можливо, вранці не захочете вживати часник, щоб не відлякувати колег неприємним запахом із роту. Тоді пропустіть цей пункт під час приготування, залишивши для вечері.

До омлету подавайте сметану, вершкове масло, хліб. Молдовани ще виставляють на стіл мамалигу. Якщо бринза надто солона, можливо, сіль в омлет додавати не потрібно. Орієнтуйтеся на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.