Швидкі ватрушки з сушок: замочую в молоці і на 15 хвилин в духовку. Цю смакоту змітають зі столу за секунду

Готуються такі домашні ватрушки дуже швидко. Та і з'їдаються домашніми відразу, тому що виходить смачно і привабливо на вигляд. Можна готувати на сніданок й посеред дня.

Такі швидкі ватрушки можна подавати на сніданок або в будь-яку пору доби, коли закортіло зробити паузу, почаювати й трішки розслабитися.

Вам знадобиться:

  • 200 г бубличків;
  • 300 г м’якого сиру;
  • 250 мл молока;
  • 20 г вершкового масла;
  • 30 г кураги;
  • 3 г ваніліну;
  • 1 ч.лож. кунжуту;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 яйце.
Сушки залийте молоком

Бублички залийте теплим молоком і витримайте 15 хвилин, щоб трішки набубнявіли. Сушку час від часу перемішуйте, щоб добре просоталися молоком. Якщо бублички дуже сухі, знадобиться більше часу для набрякання. Якщо свіженькі, можливо, вистачить і 10 хвилин. Головне – не перетримати, щоб вони не втратили форму.

Приготуйте сирну начинку

Увімкніть духовку, щоб розігрілася до 180 градусів. Допоки шафа прогрівається, підготовте все необхідне для запікання.

У кисломолочний сир розбийте яйце, додайте цукор, ванілін та курагу, подрібнену ножем на шматочки. Масло трішки розігрійте і вмішайте до загальної маси. Усе ретельно розмішайте. Якщо бачите, що сир виходить сухуватий, додайте зовсім трішечки сметани.

Кожен бубличок начиніть сиром

Спробуйте начинку на смак. Можливо, захочеться додати ще трішки цукру. Замість кураги можете додавати родзинки, свіжі чи морожені ягоди або шматочки фруктів.

Деко вистеліть аркушем пергаменту. Викладайте розм’яклі сушки в один шар. В кожен отвір додавайте начинку по півтори чайної ложки. Зверху присипайте зернами кунжуту. Відправте деко в духовку.

Випікати доведеться 10 хвилин. Якщо духовка пече слабо, можливо, доведеться подовжити на кілька хвилин. Готові ватрушки перекладіть на пласку таріль і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.