Не додаю ні спеції, ні оцет: закриваю капусту на зиму тільки так. Відкрив баночку і смакує наче свіжа

Така закрутка капусти підходить для борщу, використовується для гарніру чи як начинка для пиріжків. Тільки зважте, що відкриту баночку довго зберігати не можна – слід швидко використати.

Краще закручувати таку капусту в літрові слоїки. Бо якщо зробите такий напівфабрикат у бутлі, а потім узимку відкриєте, капуста швидко почне темнішати.

Вам знадобиться:

  • 1 качан капусти;
  • вода;
  • 1 пігулка аспірину на 1-літрову банку.
Нашинкуйте капусту

Вимиті банки обдайте окропом, попередньо підклавши під дно ніж, щоб не полопалися. Трішки струсніть банки, щоб парою обдалася вся поверхня слоїків. Після цього злийте гарячу воду в раковину. Кришки обдайте окропом.

З качана капусти обріжте всі чорні місця. Наріжте капусту ножем або натріть на шинковці. Нарізану капусту, допоки не пустила сік, викладайте в слоїки, злегка утрамбовуючи. Але не так ретельно, як при квашенні, оскільки щільно укладена капуста не зможе пропаритися, і банки можуть здутися.

Залийте капусту крутим окропом

В кожну літрову банку додайте по одній пігулці ацетилсаліцилової кислоти. В один слоїк із капустою залийте крутий окріп, кілька разів проткніть капусту ножем до самого денця, щоб вся капуста пропарилася, а аспірин розчинився.

Якщо капуста просяде, долийте знову крутим окропом і відразу ж закрутіть кришку ключем. Потрусіть банку, перевертаючи зверху вниз, щоб вирівняти температуру по всьому слоїку. Поставте на денце, не перевертаючи на кришку та укутайте в багато речей, щоб капуста якомога довше залишалася теплою.

Закрутіть кришку, струсніть банку й укутайте

Тільки після цього беріться до другої банки з капустою і робіть все за вже звичною схемою: знову закип’ятивши воду і заливши крутим окропом. Якщо не хочете використовувати медичний препарат для консервації, замініть аспірин лимонною кислотою. Але тоді капуста вийде доволі кислою.

Популярне

Схожі статті

Як це було: Тоня Матвієнко до безтями закохалася в чоловіка-ловеласа, а Арсен Мірзоян покинув свою сім’ю

Зараз Арсена Мірзояна і Тоню Матвієнко називають однією з найкращих пар українського шоу-бізнесу. Та їхні стосунки зароджувалися в той час, коли Арсен був одружений і виховував двох синів.

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.

Ніхто не здогадався, що цей мʼясний рулет я робила 10 хвилин: розкриваю секрет, як приготувати такий шедевр

М'ясний рулет у лаваші — це смачний та універсальний рецепт, який вартий уваги кожної господині. Його легко готувати, а результат завжди перевершує очікування.