Більше не треба смажити баклажани: готую сині весь сезон за цим рецептом “по-французьки”. Хіт на моїй кухні

Всі ми полюбляємо запікати м'ясо по-французьки. Проекспериментуймо й замінимо основний продукт синенькими. Виходить не менш смачно – просто пальчики оближеш.

Якщо вирішили на вечерю обійтися без м’яса, то удоскональте рецепт м’яса по-французьки, замінивши основний інгредієнт баклажанами. Виходить дуже смачно і в формі синенькі впереміжку з помідорами та сиром мають нарядний вигляд.

Вам знадобиться:

  • 2 баклажани;
  • 2 помідори;
  • 150 г сиру;
  • 2 цибулини;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 2 зубці часнику;
  • 100 г майонезу;
  • олія для обмащування форми.
Кружальця баклажанів викладіть на шар із цибулі

Баклажани помийте, просушіть і наріжте слайдами по діагоналі завтовшки в 1 см. Перекладіть у мисочку, присипте сіллю і перемішайте руками, втираючи її в кожен шматочок. Відставте вбік.

Обчистьте цибулини й наріжте чверть кільцями. Вимиті й позбавлені плодоніжок помідори наріжте півкільцями. Поверніться до баклажанів, промивши їх під проточною водою. Натріть на тертушці сир, бажано брати моцарелу.

Присипте сиром і викладіть кружальця помідорів

Форму для запікання змастіть олією. На низ викладіть цибулю. Зверху – баклажани в один шар. Присипте часником й чорним меленим перцем. Присипте всю поверхню сиром і намалюйте сіточку з майонезу.

Духовку розігрійте до 190 градусів. Поставте форму в гарячу шафу і випікайте приблизно 30 хвилин. Баклажани по-французьки виглядають ідеально. При цьому мають неперевершений смак.

Покрийте сіточкою з майонезу

Перекладіть на порційні тарілки по два баклажанових кільця. За бажанням можете присипати подрібненою зеленню петрушки чи кінзи. Виходить смачна й поживна дієтична вечеря без м’яса і смаження на пательні. Обов’язково спробуйте. Процес підготовки до запікання займе не більше 15 хвилин. Домашнім сподобається.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.