Завжди роблю їх дітям у школу: швидкі й смачні снеки для перекусу, які зручно брати з собою. Краще піци

Якщо ваші діти студенти або ходять до школи й ви кожного дня думаєте над тим, що покласти їм у ланч-бокси на перекус, то рецепт таких снеків стане вам у нагоді.

Гарний сніданок або перекус, який дуже просто й швидко приготувати та взяти з собою, ми пропонуємо вам приготувати за наступним рецептом. Втім, зауважимо, що начинку ви можете змінювати на ваш смак та згідно з вашим настроєм та фантазією.

Інгредієнти для приготування снеків

  • Сухі дріжджі 5 г або живі 10-15 г
  • Вода 300 мл
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Борошно 500 г + 1 столова ложка
  • Олія 3 столові ложки
  • Томатний соус 3 столові ложки
  • Сир 200 г
  • Зелень
  • Жовток 1 яйця

Приготування

Рецепт
Рецепт швидкого приготування снеків
  1. Для приготування тіста бажано, щоб продукти були кімнатної температури, а вода — теплою. У миску влийте теплу водичку та всипте до неї сухі дріжджі (або покладіть розтрощені живі). Все перемішайте та одразу всипайте цукор та сіль. Не потрібно чекати, коли дріжджі піднімуться: додавайте просіяне борошно одразу до розчинених у воді дріжджів. На останок додайте до тіста рослинну олію. Від того, яка олія буде вами обрана, буде залежати аромат тіста.
  2. За допомогою лопатки або столової ложки замісіть тісто, а потім гарно вимісіть його на столі. Якщо тісто липне до рук, то додайте трошки борошна.
  3. Накрийте тісто та залишить його на 30 хвилин при температурі від 20 градусів та вище.
  4. Поки тісто підходить, натріть на великій терці твердий сир, який вам подобається та подрібніть зелень петрушки та кропу.
  5. Далі потрібно розділить візуально тісто на 2 рівні частини й кожну розкачати в міру тонкими прямокутниками.
  6. На один з прямокутників рівномірно нанесіть томатну пасту, а потім посипте площу шаром натертого сиру та зеленню. Накрийте все це другим прямокутником та розріжте все на частинки приблизно 4-5 см на 15 см. Тепер кожну скрутіть у джгут. Викладайте вироби на застелене пергаментом деко. Змастіть снеки збитим жовтком та відправте випікатися у завчасно розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.