Раптово дізналась рецепт і більше не уявляю страви без нього: зелений соус до м’яса, риби й просто на хліб

Всім відома користь від вживання зелені: петрушки, кропу та іншої. Як правило на зиму зелень заморожують, але з'їсти її у чистому вигляді можна не багато. Тому краще приготувати з неї соус.

Виготовлений за цим рецептом соус можна використовувати при приготуванні супів та бульйонів, м’яса, птиці та риби. Але такий своєрідний соус можна вживати з грінками та свіжим хлібом, змащувати ним макаронні вироби та додавати його у салати. Наприклад у салат “Капрезе”, у якому сир Моцарела буде добре смакувати з цим соусом, тому що наш соус дуже схожий на смак з соусом песто.  І це також буде дуже смачно.

На ваш смак ви можете відступати від рецепта у виборі зелені: крім петрушки та кропу беріть базилік, кінзу та інші трави, які ви полюбляєте. Що стосується кількості інгредієнтів, то наведена у рецепті кількість на виході дасть 0,5 л соусу. Тому якщо є бажання збільшити кількість соусу самостійно перерахуйте рецепт.

Інгредієнти

  • Кріп та петрушка 200 г
  • Рослинна олія 100 мл
  • Часник 3-4 зубчики
  • Сіль 1/4 чайної ложки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Цедра 1 лимона
  • Сік 1/2 лимона

Приготування

Зелений соус
Зелений соус
  1. Зелень кропу та петрушки (або іншу) спочатку переберіть, помийте та обсушіть. Далі потрібно порізати її для того, щоб за допомогою блендера, м’ясорубки або іншого кухонного подрібнювача дуже добре подрібнити її. Використовуйте на тільки листя, а й стебла.
  2. Для аромату додайте цедру одного лимона та вичавіть сік з половини лимона. Додайте для балансу смаку цукор та сіль.
  3. Якщо ви плануєте вживати соус найближчим часом, то відправте у подрібнювач разом із зеленню очищений часник. Якщо ж збираєтесь споживати соус після тривалого зберігання, то часник краще не додавати.
  4. Отже, всю суміш після подрібнення та ретельного перемішування відправте у суху півлітрову баночку, закрийте кришкою та зберігайте у холодильнику.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.