Більше не витрачаю гроші на еклери. З таким рецептом випікаю вдома нереальну смакоту: улітає за 1 хвилину

Завдяки цьому простому рецепту я назавжди забула, що таке магазинні солодощі. Еклери готуються просто та швидко, а процес не віднімає у вас зайвих сил і нервів

Ніжний вершковий смак і неймовірно апетитне тісто – те, що особливо підкорює в еклерах. Хоча багатьом може здаватись, що приготувати еклери власноруч важко, насправді це дуже проста задача. Варто лише дізнатись деякі секрети та поради, які допоможуть вам випекти десерт, який нічим не відрізнятиметься від того, що подають у найкращих ресторанах.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко – 125 мілілітрів;
  • Вода – 125 мілілітрів;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Сіль – пів чайної ложки;
  • Вершкове масло – 100 грамів;
  • Борошно – 150 грамів;
  • Яйця – 4 штуки.

Для крему:

  • 200 грамів вершкового масла;
  • 225 грамів згущеного молока;

Для шоколадної глазурі:

  • Вершкове масло – 50 грамів;
  • Шоколад – 100 грамів.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати тісто для еклерів. У невеликому сотейнику змішайте молоко та воду, сіль та цукор. Добре змішайте всі інгредієнти та додайте м’яке вершкове масло. Поставте сотейник з інгредієнтами на помірний вогонь і, постійно перемішуючи, доведіть до однорідності – масло повинне повністю розчинитись. Коли масло розчинилось, а маса почала закипати, одразу додайте все борошно. Отриману суміш потрібно інтенсивно перемішувати, аби уникнути утворення грудочок.

Ви приготували заварне тісто, яке потрібно зібрати дерев’яною лопаткою у грудку. На дні повинна утворитись скоринка. Готове тісто перекладіть у миску, аби воно дещо охолонуло. Коли маса достатньо остигла, почніть додавати в неї курячі яйця по одному – постійно перемішуйте міксером. Готове тісто повинне вийти доволі густим, але разом з тим потрібно, аби воно стікало стрічкою з ложки. За допомогою кулінарного мішка перекладіть еклери на деко, застелене пергаментом.

Еклери до запікання
Еклери до запікання

Випікайте еклери у два етапи – спочатку 5 хвилин готуйте десерт за температури 240 градусів на режимі верхнього та нижнього нагріву. Потім змініть режим на конвекцію та випікайте за температури 200 градусів 20 хвилин.

Поки еклери випікаються, приготуйте крем. З’єднайте згущене молоко та вершкове масло, збивайте міксером, поки крем не стане густим. Коли еклери випеклись та трішки охолонули, потрібно зробити знизу два отвори з різних боків. Масляний крем перемістіть у кондитерський мішок і заповніть ним еклери.

Начиніть еклери кремом
Начиніть еклери кремом

100 грамів шоколаду та 50 грамів масла розчиніть на паровій бані. Доведіть глазур до однорідності та полийте еклери шоколадом. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Увага на руки і закохані очі: на безіменному пальці Тіни Кароль з’явилася обручка – готується заміж чи вже?

Тіна Кароль, яка понад 10 років була самотньою, нарешті похизувалася обручкою на безіменному пальці. Хто той таємний чоловік, який зміг розтопити серце співачки?

Однозначно замінить будь-який торт: не тільки смачний, а й гарний пиріг з двома начинками. Моя імпровізація

Якщо поєднати пісочне тісто з яблучним смаком, додати трішки ноток малини та перемежувати сирною начинкою, вийде просто неземний смак. Іншого пирога вам більше не захочеться.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін неофіційно 13 років разом: відсвяткували офіційну дату

Рік за роком відомі українські гумористи Вікторія Булітко та Євген Сморигін ділять одну сцену та підкоряють серця глядачів своїм талантом. Але що насправді відбувається за лаштунками "Дизель Шоу"?