Капусту не квашу, а мариную: мама навчила, тепер на столі завжди є закуска. Найсмачніший рецепт капусти

Варто лише один раз спробувати мариновану капусту за цим рецептом, як ви більше ніколи не зможете готувати її іншим способом. Хутчіше готуйте смачну страву!

Хоча багато господарів і господарок звикли квасити, а не маринувати капусту, цей рецепт дійсно вартий вашої уваги. Для приготування закуски за цим рецептом потрібно мінімум інгредієнтів і часу, а найголовніша особливість готової страви полягає в тому, що вона виходить ароматна, хрустка та солодка. Пропонуємо швидше взятись за приготування ідеальної страви до вашого столу!

Як швидко та просто приготувати мариновану капусту
Як швидко та просто приготувати мариновану капусту

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кілограм;
  • Перець – 2 штуки;
  • Вода – 500 мілілітрів;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Рослинна олія – 70 мілілітрів;
  • Морква – 1 штука;
  • Цукор – 50 грамів;
  • Яблучний оцет – 30 мілілітрів.

Спосіб приготування:

Для початку капусту потрібно нашаткувати. Для зручності розріжте її на чотири частини та дрібно наріжте гострим ножем. Далі перекладіть нашатковану капусту в окрему миску. Солодкий перець помийте під проточною водою, очистьте від насіння та наріжте соломкою. Перемішайте капусту та болгарський перець в одному посуді.

Далі потрібно очистити моркву та натерти її на великій тертці. Додайте цей інгредієнт до миски або іншої місткості, де вже лежать інші продукти. Перемішайте все за допомогою рук або ложки. Тепер потрібно приготувати маринад для капусти. Налийте в каструлю пів літра окропу та додайте цукор, сіль та перемішайте отриману суміш. Далі в розчин додайте яблучний оцет і рослинну олію.

Простий і дуже швидкий рецепт смачної маринованої капусти
Простий і дуже швидкий рецепт смачної маринованої капусти

Дуже добре перемішайте отриманий маринад, аби в ньому повністю розчинились цукор і сіль. Залийте розчином капусту з перцем і морквою та перемішайте, аби овочі повністю покрились маринадом. Залиште овочі, аби вони охолонули, а потім перекладіть майже готову капусту у банку та закрутіть кришкою. Зберігати капусту можна у холодильнику.

Популярне

Схожі статті

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.