Нереально смачний пиріг “Все змішали і в духовку”. Простий рецепт: 15 хвилин на підготовку і 40 на випікання

Для тих, хто не любить возитися з борошняними виробами, є чудовий рецепт сирного пирога "Все змішали і в духовку". За лічені хвилини змішаєте інгредієнти і відправите в духовку.

Залишиться тільки дочекатися, коли пиріг із яскраво вираженою лимонною ноткою підросте і набуде апетитної золотавої скоринки. Отже, приступаємо до роботи.

Вам знадобиться:

  • 1 кг кисломолочного жирного сиру;
  • 8 яєць;
  • 50 г манної крупи;
  • 200 г цукру;
  • 50 г крохмалю;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 лимон;
  • мигдальна стружка;
  • 1 жменя родзинок;
  • 12 г ванільного цукру.
Сирна маса

Змішайте в глибокій мисці м’який сир з 8 жовтками та манкою. Туди ж додайте крохмаль (можете брати будь-який – кукурудзяний або картопляний). Всипте цедру з одного лимону, влийте розтоплене вершкове масло, яке остудіть до кімнатної температури. Занурте блендер і перебийте всі продукти, щоб вийшла однорідна маса.

Білкова маса

В окрему мисочку з 8 білками всипте дрібку лимонної кислоти. Збивайте міксером на найнижчих обертах. У міру роботи збільшуйте швидкість агрегату. Збивати доведеться не менше 5 хвилин, а, можливо, й більше. Маса має вийти біла та пишна.

Відправте тісто в форму

Білки потроху додавайте в сирну масу, ретельно, але дуже обережно перемішуючи кожну порцію. Якщо є родзинки, можете всипати жменю в тісто, але це необов’язково. Дно форми діаметром 28 см вистеліть пергаментом і вилийте сирну масу. Розрівняйте верх лопаткою. Прикрасьте мигдальною стружкою.

Випікайте пиріг 40 хвилин

Переставте форму в духовку, яку перед цим розігрійте до 180 градусів. Час випікання – 40 хвилин. Якщо бачите, що сирний пиріг недостатньо підрум’янився, потримайте ще 3-5 хвилин.

Охолодіть сирник і лише після цього зніміть форму. Тепер можете нарізати на порційні шматочки й розкладати по тарілках, приправляючи сметаною чи варенням.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.