4 яблука, 10 хвилин і на столі готовий яблучний пиріг: такий м’який, що просто тане в роті. Не шарлотка

Цей пиріг точно стане справжньою зіркою серед ваших друзів і рідних. Для його приготування потрібно мінімум часу та зусиль, а десерт вражає відмінним смаком

Витончений смак і неймовірний аромат пирога закохає вас у себе з першого разу. Якщо вам подобаються легкі фруктові десерти, обов’язково спробуйте цей рецепт. До слова, іншою особливістю пирога є спосіб його приготування. Для того, аби потішити себе або близьких таким десертом, не потрібно вмикати духовку та довго морочитись із випіканням. Готується яблучний пиріг у сковорідці – на звичайній плиті.

Як швидко та просто приготувати смачний пиріг на сковороді
Як швидко та просто приготувати смачний пиріг на сковороді

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Борошно – 150 грамів;
  • Яблука – 4 штуки (600 грамів);
  • Цукор – 200 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 20 грамів;
  • Лимонний сік – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати яблука. Для цього помийте їх під проточною водою та очистьте від шкірки. Потім видаліть серцевину та наріжте довільними шматочками – скибочками або кубиками. Наступним кроком потрібно карамелізувати яблука. Для цього візьміть пательню з товстими стінками та дном і викладіть на неї вершкове масло.

Коли воно розтопилось, додайте на сковорідку 50 грамів цукру, лимонний сік. Перемішайте вміст пательні до однорідності, а, коли цукор розтане, викладіть на вогонь нарізані яблука. Смажте на помірному вогні 3-4 хвилини, помішуючи. Коли яблука не будуть м’якими та стануть карамельними, це означатиме, що вони готові.

До однорідності збийте яйця та цукор, що залишився. Просійте борошно з розпушувачем, а потім обережно та поступово почніть вводити сухі інгредієнти в рідину. Розмішайте, щоб не залишилось грудочок. Карамелізовані яблука додайте до тіста та знову все добре перемішайте, аби фрукти розподілились по всьому об’єму тіста.

Простий і швидкий рецепт смачного пирога на сковороді
Простий і швидкий рецепт смачного пирога на сковороді

Чисту сковороду з товстим дном і стінками змастіть маслом, застеліть пергаментом і вилийте туди тісто. Поставте на найменший вогонь та випікайте пиріг 30-35 хвилин під закритою кришкою. Перші 20 хвилин відкривати кришку категорично не можна, адже в такому разі він осяде та буде низьким.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто стане новим героєм шоу “Холостяк” цього року: український красень з непростою долею

Знаменитий телеведучий Григорій Решетнік анонсував новий сезон шоу "Холостяк", яке не тільки зовсім скоро повернеться на екрани, а я представив красеня, за серце якого будуть боротися дівчата.

Вагітні чи лише прикидаються: Слава Камінська, Ірина Федишин, Злата Огнєвіч показалися з чималими животами

Останнім часом зірки одна за одною шокують публіку новинами про майбутнє поповнення в родині. Та якщо у вагітності Джамали ніхто не сумнівається, то Камінська, Федишин, Огнєвіч під великим питанням.

Настя Каменських публічно назвала Потапа коханим: більше не розлучаються чи водять прихильників за ніс?

Історія кохання Потапа та Насті завжди була наповнена безліччю пліток та обговорень. Фанати подейкували, що пара давно не разом і зовсім скоро заговорить про розлучення. Що змінилося в цій історії?