“Пісочніше” не буває: крихке печиво з ароматною начинкою я печу щосуботи, але вже ввечері його немає

Таке приємне та смачне печиво приготує кожен, хто має навіть мінімальні навички роботи з тістом та духовкою. Пісочне тісто та ароматна начинка порадує всіх любителів солоденької випічки.

Пісочне тісто за цим рецептом виходить крихким, а начинку, звісно, кожен в змозі вибрати таку, яку вважає за потрібне, але якщо у вас є густе кисло-солодке повидло, то кращої — годі й шукати.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 100 г
  • Сметана 3 столові ложки
  • Борошно 200 г
  • Сода 1/2 чайної ложки
  • Повидло
  • Цукрова пудра

Приготування

Конвертики з повидлом
Конвертики з повидлом
  1. Приготуємо дуже крихке пісочне тісто. Для цього з холодильника заздалегідь витягніть вершкове масло та потримайте його у теплі, тому що воно повинно бути дуже м’яким. За допомогою звичайної виделки розімніть його.
  2. Після того до масла додайте сметану та соду. Все ретельно змішайте.
  3. Потім у цю суміш додайте просіяне крізь сито борошно та замісіть руками тісто. Тісто повинно бути м’яким, однорідним та не липнути до рук.
  4. Далі за допомогою скалки розкачайте тісто у прямокутник товщиною приблизно 2 мм.
  5. Тепер ножем розріжте тісто на квадрати приблизно 6 на 6 см. Розмір тут — не принципово.
  6. Рештки тіста, які залишились з боків потрібно прибрати, а потім з’єднати між собою та знову розкачати та порізати на квадратики.
  7. У центр кожного квадратика покладіть не повну ложку якомога густішого повидла. Це дуже важливо, тому що рідке просто витече та підгорить.
  8. Далі потрібно куточки кожного квадратика зліпити між собою попарно по діагоналі до центру.
  9. Після того, як ви сформуєте печиво, потрібно його викласти на деко, яке попередньо необхідно застелити пергаментом або пекарським папером, змащеним рослинною олією.
  10. Духовку за кілька хвилин (згідно з її технічними характеристиками) до початку випікання розігрійте до 200 градусів. Після того поставте деко з печивом до неї на середній рівень. Випікайте печиво 15 хвилин.
  11. Коли печиво буде готовим, витягніть його з духовки та посипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.