Беру два види насіння, мед і цукор – за 5 хвилин подаю десерт: смачні солодощі без запікання в духовці

Козинаки ми зазвичай купуємо. Але подібні солодощі, що хрумкотять на зубах, можна зробити вдома самотужки. На це піде буквально 5 хвилин, і ціла купа смаколиків буде на столі.

Козинаки можна готувати не лише з кунжуту та соняшникового насіння. За бажанням рецепт можна урізноманітнити будь-якими іншими горішками, наприклад, арахісом, волоськими горіхами чи насінням льону.

Вам знадобиться:

  • 75 г кунжуту;
  • 75 г насіння соняха;
  • 1 дрібка солі;
  • 50 г меду;
  • 25 г цукру.
Масу перекладіть між двох аркушів пергаменту

На гарячу суху пательню всипте насіння соняха без шкаралупи. Підсмажте, постійно перемішуючи лопаткою 2 хвилини. Після цього всипте кунжут. Смажте ще 2 хвилини, допоки насіння не набуде легкого золотавого відтінку.

Розкачайте качалкою

Присоліть і перекладіть на тарілку, а на сковорідку відправте цукор і мед. Постійно перемішуйте. Смажте 1-2 хвилини, допоки мед розтопиться, а цукор розчиниться повністю.

Поверніть на пательню насіння і перемішайте з солодкою масою. Перекладіть на аркуш пергаменту, трішки розрівняйте. Накрийте іншим аркушем пергаменту і скалкою розкачайте масу. Зніміть верхній пергамент і допоки козинаки теплі, наріжте на порційні квадратики.

Наріжте на порції

Дочекайтеся, поки вироби прохолонуть і можете кликати домашніх та частувати корисними й смачними солодощами.

Раніше, коли ми мали можливість відпочивати в Криму чи Одесі, то купували подібне частування просто на пляжі. Тепер можемо пригадати ті щасливі дні й насолодитися звичним смаком, отримавши справжню насолоду.

Готові козинаки

Можете робити козинаки виключно з соняшникового насіння, а можете додати ще й будь-яке інше насіння чи горішки. Буде однаково смачно.

Популярне

Схожі статті

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.

Цей рецепт вартий міжнародної нагороди: фарш з овочами у тонкому тісті роблю в рази швидше ніж пельмені

У світі кулінарних відкриттів іноді з'являються такі рецепти, які вражають своєю простотою та смаковими властивостями настільки, що здається, ніби вони заслуговують на міжнародну нагороду.