За хот-догом до магазину не ходжу: сама випікаю запашні булочки і начиняю сосисками – домашні стають у чергу

Легкі, мов пух, булочки можна спекти вдома. Вони завжди виходять пишними й пористими. Такого смачного хот-догу ви більше ніде не скуштуєте. Холодні булочки легко розігріваються.

Любителі швидкоїжі мають опанувати мистецтво приготування хот-догів у домашніх умовах. Дріжджові булочки з сосискою викличуть захват у всіх домашніх без виключення.

Вам знадобиться:

  • 540 г борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл води;
  • 200 мл молока;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 20 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 1 яйце.

Для покриття булочок:

  • 1 яйце;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. олії;
  • кунжут.

Для начинки:

  • сосиски, капустяне листя, кетчуп, майонез, гірчиця.
Дайте кулькам із тіста піднятися

З даної кількості продуктів вийде 10 хот-догів. У каструльку влийте воду, молоко і додайте шматочки вершкового масла. Нагрівайте на вогні, допоки масло не розтопиться повністю. Дайте прохолонути до тепленького, після цього перелийте в глибоку мисочку.

Скатайте рулетики з тіста

Додайте в суміш дріжджі й цукор. Розмішайте вінчиком, щоб усе розчинилося. Розбийте яйце та всипте сіль. Знову ретельно розмішайте. Додайте борошно і замісіть тісто. Спочатку замішуйте в мисці, а коли маса почне відставати від посуду, перекладіть на стіл.

Намастіть яйцем і присипте кунжутом

Вимішуйте 10-15 хвилин руками, після чого перекладіть у миску, змащену олією. Затягніть харчовою плівкою і залиште на 1 годину, щоб дріжджі перебродили. Готовий ковбик розділіть на 10 однакових шматочків. З кожного скатайте кульку, накрийте плівкою і залиште ще на 10 хвилин.

Випікайте 40 хвилин

Робочу поверхню притрусіть борошном. Розкачайте кожен ковбик овалом і загорніть рулетом. Прокатайте рулет по столу, щоб шов розгладився і перекладайте на деко, встелене пергаментом. Рулетик має бути завдовжки 15-17 см. Вироби не повинні торкатися один одного.

Начиніть булочки салатом і сосискою та приправте соусами

Накрийте деко поліетиленовою плівкою й залиште на 40 хвилин. Увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 200 градусів. Самі ж тим часом розбийте яйце у невелику мисочку, додайте по чайній ложці цукру та олії та легенько збийте, щоб маса стала однорідною, а цукор розчинився повністю.

Рулети вже піднялися. Змастіть їх яєчною масою за допомогою пензлика і присипте зернами кунжуту. Випікати булочки треба близько 30 хвилин. Хот-доги можна робити з тепленьких булочок. Зробіть повздовжній розріз, закладіть салат із капусти з морквою, потім додайте сосиску. Вичавіть із тюбика гірчицю, майонез та кетчуп.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.