Полегшила собі життя вранці. На сніданок готую за 15 хвилин ліниві хачапурі в батоні: улітає за секунду

Виявляється, хачапурі можна зготувати на сніданок без тіста чи лаваша. Просто треба зовсім трішки почаклувати над батоном. І домашні буквально за 15 хвилин будуть смачно нагодовані.

Ліниве хачапурі можна швиденько приготувати на сніданок, якщо скористатися білим батоном, сирною намазкою та яйцями. Виходить, по-перше, гарно, а, по-друге, дуже смачно.

Вам знадобиться:

  • 6 шматочків батона;
  • 300 г м’якого сиру;
  • 50 г твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • 100 мл молока;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 2 гілочки кропу;
  • 1 дрібка куркуми;
  • сіль, перець.
Дірявий шматочок батона накладіть на цілий з намазкою

М’який сир змішайте з сіллю та дрібно нарізаним кропом. Шматочок твердого сиру натріть на тертушці й змішайте з рештою начинки. В яйцях відділіть жовтки від білків. Жовтки залиште в шкаралупі, а білки збийте з сіллю та куркумою за допомогою вінчика. Влийте в білкову суміш молоко й ще перемішайте до однорідності.

Підсмажте обрізаною частиною донизу

Візьміть два шматочки батона. В одного з них виріжте м’якуш так, щоб залишилася неушкодженою скоринка й обідок хліба довкола неї. Цілий шматочок щедро намастіть сирною намазкою.

Переверніть човник і заповніть жовтком

Зверху на намащений шматочок прилаштуйте вирізану коробочку й притисніть до начинки, щоб добре трималася. У нас вийшов справжній човник, потрібний для хачапурі. Вмочіть його в білкову суміш так, щоб він просотався з обох боків.

Ліниве хачапурі готове

Викладіть на розігріту пательню, змащену олією обрізанням донизу. Смажте на середньому вогні 3-4 хвилини. Переверніть наш човник, а в серединку обережно перекладіть відкладений раніше жовток. Накрийте кришкою і потушіть 2 хвилини.

Хліб розм’якнув і підсмажився, здобувши хрумку скоринку. Жовток прихопився, але залишився рідким й розпливається, коли будете розрізати ліниве хачапурі. Не сніданок, а справжня казка.

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.