Моїй подрузі вдалося здивувати мене повидлом. Я не повірила, що це гарбуз: манговий колір, цитрусовий аромат

Ось і настала "гарбузова пора". Незабаром будуть зібрані з поля останні гарбузи й ми пропонуємо вам один зі способів зберігання їх на зиму у вигляді повидла.

Оскільки сам по собі гарбуз не має ані трохи кислого смаку, то доречно буде додати до нього, наприклад, ароматний лимон. А додавання до них цукру остаточно збалансує всі смаки. Повидло за цим рецептом вийде доволі густим, тому його можна використовувати як начинку у кулінарних виробах або просто намазувати його на грінки та млинці. З точки зору сервірування столу таке повидло помаранчевого кольору стане красивою яскравою плямою у створеному вами натюрморті.

Продукти для приготування гарбузового повидла

Для приготування повидла вам знадобляться:

  • Очищений гарбуз 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Лимон не очищений середнього розміру 1 штука або 2 штуки маленького розміру

Етапи приготування

Гарбузове повидло
Гарбузове повидло
  1. Для приготування гарбузового повидла бажано взяти гарбуз сорту мускатний, але це — не обов’язково. Далі необхідно його помити та відчистити від шкіри та насіння. Для зручности подальшої його обробки варто порізати гарбуз на невеличкі частки.
  2. Лимон помийте та розріжте на кілька частин для того, щоб було зручно видалити з нього насіння. Якщо ви вважаєте, що лимон окрім кислоти додасть у страву гіркоту і вам це не до вподоби, то перед тим як додати його потрібно заморозити. Таким чином ви розв’яжете цю проблему.
  3. Далі у справу повинна вступити кухонна техніка, за допомогою якої необхідно подрібнити гарбуз та лимон. Це може бути блендер, м’ясорубка або інший спеціальний подрібнювач.
  4. Після того покладіть подрібнені продукти у каструлю з товстим дном, засипте все цукром, все добре перемішайте та поставте його настоятися та пустити сік на приблизно 5 годин.
  5. Після того, як гарбузово-лимонна суміш пустила сік, поставте варитися повидло на плиту на сильний вогонь до моменту закипання, помішуючи масу. Як тільки повидло закипить, то зменште вогонь до мінімуму й продовжуйте варити ще 1 годину під кришкою, але часто помішуючи.
  6. Через годину повидло можна розкладати по стерильних банках та закручувати їх герметичними кришками.

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.