Нереально швидкий торт “Наполеон”: лінивий рецепт без духовки, тіста і розкатки коржів. Свекруха у захваті

Торт "Наполеон" обожнюють усі. Але часу на заміс тіста та випікання тоненьких коржів зазвичай бракує. Але є чудовий вихід – застосувати печиво "вушка". Якщо їх змастити кремом, вийде смакота.

“Наполеон” за цим рецептом дуже нагадує справжній торт. З коржами мороки не буде. Треба лише витратити 10 хвилин на приготування крему.

Вам знадобиться:

  • 800 г печива “вушка”;
  • 1 л молока;
  • 4 яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 70 г борошна;
  • 1 г ванілі.
Вушка вмокайте в крем і викладайте у форму

Розбийте в глибоку мисочку яйця, додайте цукор і збивайте вінчиком, допоки маса не стане однорідною, а цукор повністю не розтане. Всипте просіяне борошно і продовжуйте легенько збивати. Додайте ваніль і влийте тоненькою цівочкою молоко. Ще раз усе ретельно перемішайте.

Шари печива перемащуйте кремом

Перелийте масу в емальовану каструлю й поставте на слабкий вогонь. Варіть, постійно помішуючи, допоки крем не почне густішати, й не з’являться бульбашки. Зніміть каструлю з вогню і перекладіть крем назад у миску.

Верх і боки Наполеона прикрасьте крихтою з печива

Коли яєчно-молочна суміш прохолоне, додайте вершкове масло, яке треба потримати при кімнатній температурі, щоб було не надто твердим. Змішуйте вінчиком, допоки крем не стане повністю однорідним. 4 ст.лож. відкладіть окремо.

Ось такий гарний лінивий Наполеон виходить

Кулінарну роз’ємну форму діаметром 20 см вистеліть пергаментом і починайте збирати наш “Наполеон”. Обмокніть кожне “вушко” в крем і викладіть в один шар у середину кільця. Промастіть кремом проміжки. Викладайте наступний шар і знову крем.

У підсумку у вас має вийти 5-6 шарів печива. Відправте наш тортик на 4 години в холодильник. Коли дістанете, акуратно зніміть форму, а боки “Наполеону” промастіть кремом, який ви залишили. Верх і боки торта присипте крихтою з “вушок”, які залишилися. Тепер можете подавати до чаю чи кави.

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.