Ось так тепер капусту квасять всі мої подруги. Ця закуска не набридає весь сезон: рецепт квашеної капусти

За цим простим рецептом можна приготувати неймовірно смачну квашену капусту, яку вам не набридне їсти цілий рік. Хутчіше запам'ятовуйте простий спосіб приготування

Хоча для багатьох квашена капуста є просто смачним додатком до основної страви, насправді вона є джерелом чималої кількості вітамінів. Так, наприклад, у складі капусти є вітамін C і вітамін К. Вітамін C в осінній та зимовий період сприяє зміцненню імунітету та здоров’ю шкіри, а вітамін K важливий для нормального зсідання крові та зміцнення кісток. Квашена капуста є чудовим доповненням вашого раціону, тому хутчіше беріться до приготування цього апетитного та корисного салату.

Простий рецепт квашеної капусти
Простий рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

  • 1 головка капусти;
  • 2-3 середні моркви;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 літри води;
  • 2-3 ст. ложки солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 ч. ложка молотого коріандру;
  • 1/2 ч. ложки молотого кмину;
  • Перець чорний мелений.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати овочі. Видаліть верхні листя та стебло капусти, а потім наріжте її на тонкі смужки або подрібніть за допомогою спеціального ножа для шаткування цього овочу. Далі потрібно очистити та нарізати моркву тонкими смужками. Тепер очистьте та дрібно наріжте часник.

Коли всі овочі готові, потрібно взятись до приготування розсолу для капусти. Для цього у великій мисці змішайте 2 літри води та сіль із цукром. Продовжуйте перемішувати до повного розчинення солі. Покладіть нарізану капусту і моркву у велику миску або банку. Додайте часник та приправи.

Залийте овочі розсолом так, щоб вони були повністю покриті. Рідини може знадобитись трішки більше або навпаки – менше. Прикрийте банку або миску чимось важким, щоб утримувати овочі під водою. Залиште капусту з іншими овочами у кімнатній температурі протягом 3-5 днів, періодично перевіряючи смак. Капуста повинна стати кислуватою.

Коли капуста приготувалась, а ви спробували і зрозуміли, що смак вам підходить, перенесіть готову закуску в холодильник. Вона може зберігатися протягом кількох тижнів або навіть місяців.

Як швидко та просто приготувати смачну квашену капусту за дуже простим рецептом
Як швидко та просто приготувати смачну квашену капусту за дуже простим рецептом

Перед подачею можете доповнити квашену капусту улюбленою олією та цибулею. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Слава Соломка знає про життя Олі Фреймут і її чоловіка за кордоном більше за інших: “Вона поїхала назавжди”

Телеведучий Слава Соломка висловився щодо виїзду за кордон своєї колеги, Ольги Фреймут, яка перебралася до Лондона не лише з дітьми, але й з чоловіком.

Це так просто, що будете готувати по 2 рази на тиждень: картопля, запечена у фользі з морквою та ковбасою

У сучасному темпі життя, коли час — це найбільша цінність, поєднання простоти, бюджетності та смаку в стравах — золотий стандарт. І що може бути краще, ніж картопля, запечена у фользі?

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.