Яблучний пиріг з одним яйцем готую весь сезон: духовку навіть не вмикаю, все печу на сковороді. Рецепт – хіт

Яблучний пиріг можна приготувати нашвидкуруч за лічені хвилини. Задля цього не потрібно замішувати тісто руками й вмикати духовку. Все збивається вінчиком і відправляється на пательню.

Такий пиріг можна швиденько приготувати, коли раптово нагодилися подруги. Заколотивши тісто, заливши яблука і поставивши сковорідку на вогонь, невдовзі матимете чудовий десерт, яким не соромно почастувати гостей.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 велике яблуко;
  • 150 мл молока;
  • 70 г цукру;
  • 60 мл олії;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 ч.лож. ванільного цукру;
  • 2 ч.лож. розпушувачу.
Викладіть кружальця яблук на пательню

З вимитого яблука видаліть серцевину і наріжте плід кружальцями, щоб були завтовшки всі однакові. Пательню змастіть шматочком вершкового масла, присипте цукром і викладіть кружальця яблук в один шар.

Тепер беріться до приготування тіста. В глибокій мисочці розбийте яйце, додайте сіль та цукор. Збийте вінчиком до утворення однорідної маси. Влийте олію та молоко, всипте ванільний цукор. Розмішайте вінчиком.

Залийте тістом

Додайте борошно та розпушувач, які попередньо просійте. Змішуйте масу, допоки не вийде густе тісто. Залийте ним яблука, розподіливши рівномірно по всій поверхні. Виставте пательню на середній вогонь, накривши кришкою.

Дочекайтеся, допоки тісто підніметься, а верх схопиться, й переверніть пиріг. Нехай смажиться на маленькому вогні близько 5 хвилин. Коли охолоне, перекладіть на блюдо, посипте цукровою пудрою й подавайте до чаю чи кави.

Смажте під кришкою

Як бачите, все робиться дуже просто. Не потрібно возитися з тістом, місити й бруднити руки. До того ж не доведеться вмикати духовку, оскільки пиріг чудово просмажується на пательні. Таку страву можна подавати на сніданок, оскільки вона не забирає багато часу.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.