Це найкраща намазка з усіх, які я тільки їла: грибна ікра на зиму і на бутерброд. Витрачаю всього 15 хвилин

Таку грибну ікру можна готувати на зиму і просто робити її на бутерброди. Це дуже смачна, апетитна і ситна закуска, яка сподобається кожному.

Зараз сезон лісових грибів, а значить час готувати грибну ікру. Таку закуску можна зробити з будь-яких грибів, навіть з магазинних шампіньйонів. Готується ікра досить просто, а смак виходить неймовірним.

Необхідні інгредієнти:

  • відварені гриби – 1,5 кг;
  • рослинна олія – 150 мл;
  • цибуля – 400 г;
  • морква – 400 г;
  • сіль – 3 ч.л;
  • цукор – 3 ч.л;
  • перець – 0,5 ч.л;
  • часник – 4-5 зубчика;
  • оцет 9%-й – 50 мл.

Спосіб приготування:

Гриби очищаємо, миємо і відварюємо в підсоленій воді 35-40 хвилин. Гриби при варці дуже зменшуються. Зверніть увагу, що для рецепту потрібно 1,5 кг вже відварених грибів. Після варки гриби треба відкинути на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Цибулю та моркву очищаємо. Цибулю ріжемо кубиком, а моркву тремо на крупній тертці. На пательню виливаємо олію і розігріваємо. Всипаємо у розігріту олію цибулю і обсмажуємо до м’якості. Далі до цибулі додаємо натерту моркву і обсмажуємо до готовності 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

Далі пропускаємо через м’ясорубку засмажку і відварені гриби.

Рецепт грибної ікри на зиму
Рецепт грибної ікри на зиму

Перекладаємо перекручені гриби і засмажку у казанок і додаємо сіль, цукор і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь. Коли суміш закипить, робимо маленький вогонь і тушкуємо грибну ікру під кришкою 40 хвилин, періодично помішуючи. За 10 хвилин до готовності додаємо оцет і подрібнений часник. Все добре перемішуємо, даємо закипіти і варимо ще 10 хвилин.

Рецепт грибної ікри на зиму
Рецепт грибної ікри на зиму

Розкладаємо готову ікру по простерилізованих банках, накриваємо кришкою і закатуємо.

Банки перевертаємо верх дном і утепляємо ковдрою або рушником.

Рецепт грибної ікри на зиму
Рецепт грибної ікри на зиму

Таку ікру можна не закривати на зиму, а їсти відразу. Вона виходить дуже ніжною, апетитною, з ідеальним балансом спецій.

Подавайте таку ікру, як намазку на хліб, чи тости. В консервованому вигляді така закуска може зберігатися протягом року.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.