Мій улюблений рецепт: печінка з яблуками за кілька хвилин. Чоловік у захваті, а подруги випрошують рецепт

На обід чи вечерю пропонуємо вам приготувати смачну та поживну страву з пікантним смаком з печінки. Вигляд така страва має дуже показний, тому її не соромно подати й на святковий стіл.

На перший погляд, поєднання печінки з яблуками не зовсім звично, але спробувавши приготувати та покуштувати цю страву хоча б один раз, ви зрозумієте, що воно того варте. Смак та аромат приємно здивують будь-кого.

Хоча у цьому рецепті ми обрали за основу курячу печінку, ніщо не завадить вам приготувати так само й інший вид: свинячу або яловичу. Тільки тоді нарізану на шматки печінку потрібно додатково відбити.

Інгредієнти

  • Печінка куряча 500 г
  • Яблука 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Сіль та чорний молотий перець на ваш смак
  • Паприка 1 чайна ложка
  • Куркума 1 чайна ложка
  • Борошно
  • Рослинна олія

Приготування

Печінка з яблуками
Печінка з яблуками
  1. Наріжте помиті яблука на 4 частини та вийміть з них серцевину та насіння. Шкірку знімати не потрібно. Потім ще наріжте частки на тонкі слайси.
  2. Підготовану для смаження печінку посоліть, обваляйте у борошні та покладіть у пательню з розігрітою олією. Обсмажуйте її з обох боків до золотистого кольору.
  3. У іншій пательні на рослинній олії обсмажте також з обох боків яблука. Коли вони стануть м’якими та золотистими, перекладіть їх у тарілку.
  4. А у пательні обсмажте цибулю, порізану кільцями, посипав її паприкою, молотим перцем та куркумою.
  5. Далі на дно форми для запікання викладіть спочатку яблука, потім печінку, зверху — цибулю.
  6. Поставте форму у попередньо розігріту до 180° духовку на 20-25 хвилин.
  7. Можна також духовку й не використовувати, а склавши всі інгредієнти у великій сковорідці, довести до готовності страву під кришкою на маленькому вогні. Але, звичайно, тоді у страви не буде хрусткої скоринки.

Популярне

Схожі статті

Такий десерт готую на раз, два, три: рулет із заварним кремом, який на смак нагадає еклери. Приготує кожен!

Дуже простий у приготуванні рулет із кремом не потребує хитрих продуктів і не вимагає багато зусиль. На смак такий десерт нагадає всіма улюблені еклери.

Шкіряний топ Руслани, етночобітки Кароль: ці та інші прикиди українців, що стали культовими на “Євробаченні”

Щойно почала брати участь в "Євробаченні", Україна стала відразу ж вражати європейську аудиторію не лише гарними співами та хореографічними постановками, але й дивакуватим вбранням.

Таких пиріжків ще не пробувала. Ароматно, смачно, а як же просто: вся справа в одному секреті з начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки, цю страву нам прищеплювали з дитинства. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт пиріжків, які виходять дуже ніжними і пікантними. Приготування сподобається кожному.