Запікаю яблука з цукром у духовці та роблю з них мармелад: магазинний не зрівняється з домашнім за смаком

Для приготування цих солодощів знадобляться лише яблука й цукор. У підсумку отримаєте гарний на вигляд і смачний на смак десерт, від якого малеча буде у захваті.

Яблучний мармелад не лише смачний, але й корисний. За необхідності його можна зберігати довгий час.

Вам знадобиться:

  • 3 кг яблук;
  • 1 кг цукру.
Яблука з цукром проваріть

Яблука чистити від шкірочки не потрібно. Наріжте фрукти кубиками, позбавившись від плодоніжок та насінників. Засипте цукром і відставте на пів години, щоб фрукти пустили сік.

Поставте каструлю з солодкими яблуками на слабенький вогонь і варіть, постійно помішуючи. Коли соку буде вдосталь, можете перевести на середній вогонь, щоб маса якнайшвидше закипіла.

Яблучне пюре викладіть на деко

Після закипання вогонь знову зменште, і варіть фрукти, аби рідина уварилася. Вимкніть вогонь, а яблука розбийте, зануривши у каструлю блендер. Консистенцію обирайте самі – чисте пюре чи щоб залишилися шматочки фруктів.

Деко вистеліть пергаментним папером. Воно має бути 35х40 см. Викладіть пюре в форму шаром 1,5-2 см і розрівняйте поверхню ложкою. Відправте у духовку, розігріту до 100 градусів. Дверцята щільно не прочиняйте. Підставте олівець, щоб був проміжок, через який виходитиме зайва волога.

Готовий мармелад не гнеться

Коли яблука трішки підсохнуть, витягніть і залиште на 2 години холонути. Покрийте зверху пергаментом, переверніть мармеладний шар догори дриґом, зніміть акуратно старий пергамент і знову відправте до духової шафи на підсушування.

Скільки таких підходів з інтервалом у 2 години доведеться провести, залежить від соковитості яблук. Можливо, ще два або й більше. Коли маса стане щільною й не прогинатиметься, значить, мармелад готовий.

Готовий виріб наріжте на шматочки за розмірами пластикового контейнера і складіть один на один, перемежовуючи пергаментом. Закрийте кришкою і відправте до холодильника на зберігання. Такі солодощі з яблук можна готувати протягом усього року.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.