Коржики за рецептом, який взяла в арабського знайомого: смачну катламу з цибулею печу щонеділі та все замало

Катлама по суті це — листковий коржик. Є багато варіантів його приготування й одним з них ми хочемо сьогодні поділитися з вами, бо це насправді дуже смачна та поживна випічка.

Приготувати катламу з цибулею не складно. Єдине, на що потрібно звернути особливу увагу, це арабська техніка приготування листкового тіста.

Випікається такий коржик у духовці, попереднього розігрітій до 200°. Для випікання вам знадобиться деко, застелене пергаментом.

Інгредієнти

  • Борошно 750 г
  • Сіль 1-1,5 чайної ложки, а також ще для цибулі — на ваш смак
  • Яйця 2 штуки
  • Вода 1 склянка
  • Молоко 1 склянка
  • Вершкове масло 150 г
  • Рослинна олія 100 мл
  • Цибуля ріпчаста 1-2 штуки
  • Цибуля зелена
  • Перець чорний молотий на ваш смак

    Приготування

Коржик
Коржик з цибулею
  1. Приготуйте тісто: білки яєць змішайте з сіллю та збийте. Додайте воду, молоко та замішайте з борошном у тісто. Добре вимісіть його та покладіть відпочивати під плівку.
  2. У цей час наріжте дрібно ріпчасту та зелену цибулю. Змішайте їх між собою та з сіллю й молотим перцем.
  3. Далі розділіть тісто на 4 рівні частини, з яких спочатку сформуйте охайні кульки, а потім кожну кульку розкачайте скалкою якомога тонко так, щоб шар тіста став майже прозорим, але не розірвався. 3 пласти з 4-х пересипавши борошном складіть тричі навпіл, для того, щоб не займали багато місця. Останній пласт добре змастіть розтопленим маслом, змішаним з рослинною олією, та рівномірно посипте 1/3 частиною цибулі. Накрийте, розгорнувши, другим пластом, який також змастіть та посипте 1/2 решти цибулі. Так само зробіть й з третім пластом. Після того, як ви накриєте останнім тістом, загорніть все спочатку у довгий рулет, а потім згорніть його у форму равлика.
  4. Цього равлика спочатку покладіть під плівку на 15 хвилин, а потім покладіть равлика на деко з пергаментом та скалкою розкачайте його у плаский коржик. Змастіть яєчними жовтками, а тоді виделкою намалюйте по поверхні кола та відправте у духовку на 30 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.

Оля Полякова засвітилася разом з Єфросиніною після чуток про сварку: обрали тактику водити фанатів за ніс?

Оля Полякова дала відповідь щодо чуток про припинення спілкування з Машею Єфросиніною. Прихильники занепокоїлися через те, що нові серії проєкту "Дорослі дівчата" не виходили з Нового року.

Нетрадиційні погляди чи провал з Білоконь? Андрій Данилко розсекретив, чому досі холостякує у свої 50

Вічний холостяк – так все частіше називають улюбленця української публіки Андрія Данилка. Чому відомий та успішний чоловік у 50 років досі не вдягнув обручку?