За зиму улітають по 30 банок, не менше. Ґрунтові помідори консервую тільки в цьому маринаді: вдалий рецепт

Необов'язково витрачати багато часу та зусиль для приготування смачної зимової консервації. Достатньо просто ознайомитись із цим простим рецептом

Соковиті мариновані помідори – одна з найкращих зимових закусок, яка чудово доповнює будь-яку страву. Томати, приготовані в ароматному та смачному маринаді, чудово смакують із гарнірами, картоплею, м’ясом і рибою. Ділимось ідеальним рецептом консервованих у маринаді помідорів, які одразу стануть вашою улюбленою закускою.

Смачний рецепт домашньої консервації – ґрунтові помідори у маринаді, які виходять соковитими
Смачний рецепт домашньої консервації – ґрунтові помідори у маринаді, які виходять соковитими

Інгредієнти:

  • 2 кг маленьких помідорів;
  • 1,5 літра води;
  • 200 мілілітрів 9% оцту;
  • 1 стакан цукру;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 ч. ложка гірчиці;
  • 5-6 перців горошком;
  • 3 лаврових листочки;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 гілочка кропу;
  • 1 гілочка петрушки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно помити та висушити за допомогою рушника всі помідори. На кожному томаті зробіть кілька зовсім невеликих надрізів, щоб маринад краще проникав. У великій каструлі змішайте воду, оцет, цукор, сіль, гірчицю, перець горошком, лавровий лист та дрібно нарізаний часник. Доведіть до кипіння, потім прикрутіть вогонь до середнього та продовжуйте варити протягом 5-7 хвилин.

У чисті та попередньо простерилізовані банки розкладіть по одній гілочці петрушки та кропу. Наступним кроком рівномірно викладіть у ці ж банки помідори. Залийте томати у банці окропом, залиште на 10 хвилин. Вилийте гарячу воду та знову залийте помідори окропом. Знову залиште на 10 хвилин, а потім знову вилийте рідину.

Простий і швидкий рецепт смачного маринаду для помідорів на зиму
Простий і швидкий рецепт смачного маринаду для помідорів на зиму

Наступним кроком потрібно залити помідори гарячим маринадом, залишаючи 1-2 см від шийки. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть банки догори дном. Після закатування залиште консервацію, загорнуту у ковдру, поки вона повністю не охолоне. Зберігайте помідори в темному прохолодному місці.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.