Запечений перець на сніданок, обід і вечерю: найпростіший рецепт, який не покидає мого меню вже багато років

Запечений у духовці перець стане ідеальною вечерею. Корисна та ситна страва може також чудово доповнити будь-яку основну страву та стати апетитною закускою

Запечений болгарський або, як його ще називають, солодкий перець відомий своєю соковитістю, насиченістю смаку та багатими ароматами. Багато сортів перцю, особливо червоний і жовтий, мають природний солодкий смак, а під час запікання цей присмак лише підсилюється. Саме тому багато гурманів так люблять цю апетитну страву. Отже, швидше беріться до приготування вечері за цим рецептом.

Як швидко та просто приготувати смачну вечерю з болгарського перцю
Як швидко та просто приготувати смачну вечерю з болгарського перцю

Інгредієнти:

  • 4 середні перці;
  • 1 ложка оливкової олії;
  • 1 середня цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 400 грамів томатного соусу;
  • 1 чайна ложка солі;
  • Улюблені спеції;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1/2 чаші твердого сиру, тертого.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати перець до запікання. Для цього помийте овочі під проточною водою, а потім позбудьтесь від насіння та перегородок всередині перців. Наріжте овочі часточками або будь-яким іншим улюбленим способом. У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте дрібно нарізану цибулю та часник і смажте до м’якості.

Далі додайте томатний соус у пательню, перемішайте. Тепер додайте сіль, перець, італійські трави або будь-які інші улюблені спеції, цукор. Замішайте та залиште отриману суміш трішки покипіти. Перекладіть перці у форму для випікання, яку попередньо змастили невеликою кількістю олії. Залийте перець, який виклали на деко, томатним соусом.

Простий і швидкий рецепт смачного запеченого перцю на вечерю або на обід
Простий і швидкий рецепт смачного запеченого перцю на вечерю або на обід

Випікайте страву у духовці, яку потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Готувати страву потрібно щонайменше протягом 25-30 хвилин або до того часу, поки перці не стануть м’якими. Перед вимкненням духовки посипте страву тертим сиром і залиште ще на 5-7 хвилин для того, аби інгредієнт розплавився. Подавати готовий запечений перець потрібно гарячим. Страву можна прикрасити свіжою зеленню або подати з вареним рисом чи пастою.

Популярне

Схожі статті

Тераса на березі річки: Наталія Могилевська показала частину свого будинку, куди щоранку виходить в халаті

Наталія Могилевська показала розкішну терасу у своєму будинку на березі річки, яку тільки нещодавно закінчила будувати. Співачка зауважила, що тепер має велику родину та усім повинно вистачати місця.

Соковитий, повітряний та ароматний ромовий пиріг до чаю: рецепт з кулінарного зошита мами з усіма секретами

Ромовий пиріг – це класичний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Сподіваємося, що цей рецепт стане вашим улюбленим, і ви будете радувати своїх близьких цим ароматним і ніжним пирогом.

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.