За 10 хвилин фарширую перці м’яким сиром. Решту зробить духовка: залишилося тільки нагуляти апетит

Зазвичай м'який сир хазяєчки застосовують для приготування солодких страв – вареників, запіканок тощо. Натомість цей кисломолочний продукт ідеально підходить для солоного використання.

Спробуйте і переконайтеся, що болгарський перець, фарширований м’яким сиром, смакує ідеально.

Вам знадобиться:

  • 5 червоних перчин;
  • 350 г м’якого сиру;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 яйце;
  • сіль, чорний мелений перець, олія.
Кожну червону перчину наповніть начинкою

До сиру додайте сіль і чорний мелений перець. Вбийте яйце і ретельно розмішайте виделкою. Невеликий пучок зеленої цибулі наріжте доволі дрібненько. Додайте до сирної маси й ще раз перемішайте. За бажанням, можете скористатися будь-якою іншою зеленню.

Закрийте перці кришечками й викладіть на деко

Для фарширування візьміть червоні м’ясисті перці. Вимийте їх, висушіть. Акуратно відріжте хвостики, прихопивши трішки м’якоті. Не викидайте їх, вони знадобляться як кришечки. З перчин виріжте насіння. Кожну з середини посоліть та поперчіть.

Запікайте 35 хвилин

Наповніть перці сирною масою, щільненько утрамбовуючи ложкою. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити оболонку. Накрийте перчини кришечками. Деко вистеліть пергаментом, який змастіть олію за допомогою силіконового пензлика.

Готовий перець змастіть олією

Викладіть перчини у форму, намастивши зверху олією. Можете ще трішки присолити й поперчити. Виставте у духовці конвекцію та температуру 200 градусів. Відправте перці в духову шафу на 35 хвилин.

Коли дістанете з духовки, перекладіть перці на порційні тарілки й змастіть невеликою кількістю олії. Як бачите, страва готується дуже просто. Печений перець сам по собі смачний, а збагачений м’яким сиром перетворюється на справжній делікатес.

Популярне

Схожі статті

Розкішний пиріг до чаю, що й торта не потрібно: настільки простий набір продуктів, але дуже красиво й смачно

Такий домашній пиріг варто приготувати хоча б один раз, адже процес приготування займає мінімум часу. Ділимось найкращим рецептом, який точно вас підкорить.

Як виглядають всі жінки Сергія Притули і чи могли бути у нього романтичні стосунки з Ольгою Фреймут (ФОТО)

Відомий український ведучий і волонтер Сергій Притула був одружений не один раз. Розповідаємо, ким була його колишня дружина та як вона виглядала.

З 1 стакану кефіру і сиру готую гору гарячих коржиків на сніданок: всього 5 хвилин, і змітають без залишку

Сніданок - це найважливіший прийом їжі. Варіантів його приготування існує багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт із кефіру та сиру. Ці коржики сподобаються кожному після першої ж проби.