Ням-ням за 10 хвилин: найсмачніші сирні грінки на сніданок, які мій чоловік нахвалює і випрошує постійно

Зготувати смачний сніданок можна й за 10 хвилин. Якщо взяти вчорашній хліб, додати сир та яйце, і відправити все це на пательню, то вийде дуже швидко й при цьому смачно.

Робиться все дуже просто. Спочатку готуєте молочно-яєчну суміш, потім вмочаєте в неї шматочки батона й відправляєте на сковорідку. Головна умова – хліб має бути трішки черствим.

Вам знадобиться:

  • 250 г білого батона;
  • 2 яйця;
  • 150 мл молока;
  • 50 г твердого сиру;
  • 20 мл олії;
  • 3 гілочки кропу;
  • сіль, спеції.
Змішайте сир з яєчно-молочною сумішшю

Бажано, щоб батон був не сьогоднішнім, а вчорашнім чи навіть позавчорашнім. Сир підійде будь-який твердий, а кріп за необхідності можете замінити будь-якою іншою зеленню.

Просочіть шматочки черствого батона в суміші

У невеликій, але глибокій мисочці змішайте яйця з молоком. Збивати міксером не потрібно. Просто трішки перемішайте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Натріть сир на тертушці й додайте до суміші.

Смажте грінки в сирі з обох боків

Кріп вимийте під краном і добренько струсніть від бризок. Наріжте дрібними шматочками й відправте до яєчно-молочної суміші. Додайте трішки солі й улюблених спецій. Все перемішайте.

Викладіть готові грінки на паперовий рушник, щоб всотався жир

Шматочки батона викладіть у суміш і дайте їм просотатися зусібіч. Лише після цього викладайте на гарячу пательню з невеликою кількістю рафінованої олії. Смажте з одного боку на середньому вогні до золотавої скоринки. Сир, що залишився в тарілці, викладіть поверх бутербродів.

Потім переверніть і підсмажте до готовності з іншого боку. Викладіть сирні грінки спочатку на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Такий сніданок смакує однаково хоч у гарячому вигляді, хоч у холодному.

Популярне

Схожі статті

Це найкращий салат з буряка, який я готувала: з’їдається за 1 хвилину. Смачний рецепт на мінімум продуктів

У теплу весняну пору немає нічого кращого, ніж смачний салат. Чудовим варіантом основного продукту може стати буряк, а до нього ще кілька інгредієнтів. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Один раз спробувала таку начинку для вареників і закохалась в цей рецепт. Ніжне тісто та секретний фарш

Вареники з м'ясом – страва, яка давно стала фаворитом у багатьох гурманів. Поєднання соковитого м'яса, засмажки з цибулі та ніжного тіста – це мега смачно. Спробуйте!

Рецептом поділилася подруга. Готується дуже просто, а яка ж смакота: млинцевий торт із грибною начинкою

Таку страву, як торт, всі сприймають виключно як десерт. Але все може бути зовсім інакше, і він чудово впорається з роллю основної страви. Сьогодні ми підготували рецепт млинцевого торта з грибами.