Марокканські млинці 1000 і 1 дірочка. Виходять з першого разу і легко запам’ятати рецепт: оладки програють

Щоб приготувати марокканські млинці, не доведеться дуже сильно трудитися. Просто змішайте інгредієнти і приступайте до випікання. Подаються готові вироби під топпінгом.

Вам знадобиться:

  • 250 г манної крупи;
  • 40 г борошна;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 10 г розпушувача;
  • 500 мл води.

Для топпінгу (соусу):

  • 100 г меду;
  • 100 г вершкового масла.
Млинець із 1001 дірочками випікайте з одного боку

У глибокій мисці змішайте манку з просіяним борошном. Додайте цукор, сіль та дріжджі. Розмішувати лопаткою не треба. Влийте тепленьку водичку, занурте блендер і на низьких обертах розмішайте до однорідності.

Дуже довго збивати не потрібно. Просто добийтеся однорідності маси. Можете навіть не застосовувати блендер, а все змішати вручну вінчиком. Кому як зручніше. В останню чергу додайте розпушувач і ще раз змішайте.

Зберігайте марокканські млинці на решітці

Тісто має вийти ріденьким як на звичайні млинці. Затягніть посуд із тістом харчовою плівкою та залиште в теплому місці приблизно на пів години, щоб підійшло. Після цього приступайте до випікання марокканських млинців.

Пательню поставте на середній вогонь, змастіть олією. Наливайте зовсім трішки та лише перед першим млинцем. Більше жир не використовуйте. За цей час тісто настоялося й стало пружнішим та густішим.

Готові гарячі млинці змастіть топпінгом

Зменште вогонь до мінімуму і виливайте першу порцію тіста. На поверхні млинця під час випікання утворюється купа пухирців, які й називають 1001 дірочкою. Смажте млинець з одного боку, не перевертаючи. Коли поверхня перестане бути вологою, а тісто схопиться і не буде липнути до рук, можна знімати млинець. На приготування одного йде близько 2 хвилин.

Змішайте мед із вершковим маслом й розтопіть. Цей топпінг є обов’язковою добавкою до наших млинців. Змащуйте цим соусом кожен млинець і подавайте до столу в гарячому вигляді. Якщо плануєте їсти марокканські млинці згодом, то обов’язково перекладіть на решітку, оскільки низ кондитерського виробу відразу мокріє, а від цього страждає смак. Скористайтеся для цього, наприклад, решіткою з духовки.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.