Це найкращі та найсоковитіші біляші. Рецепт тіста і начинки: витрачаю на цю смакоту не більше 30 хвилин

Звісно, біляші можна придбати в улюбленому кафе або навіть замовити доставку. Втім, ніяка ресторанна закуска не зрівняється зі смаком домашньої випічки

Соковите м’ясо та неймовірно смачний бульйон, які ледве-ледве тримаються у хрусткому тісті – що може бути краще? Домашні біляші, попри всі стереотипи, готуються просто та швидко. Все, що потрібно господарю або господарці, які задумали потішити себе або рідних такою стравою – це знати правильний рецепт закуски. Пропонуємо приготувати страву за декілька легких кроків.

Як просто та швидко приготувати смачні та соковиті чебуреки вдома
Як просто та швидко приготувати смачні та соковиті чебуреки вдома

Інгредієнти

Для начинки:

  • 500 г м’яса;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль та чорний перець на смак;
  • 1/2 склянки теплої води.

Для тіста:

  • 2,5 склянки пшеничного борошна;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 склянка теплої води;
  • 1/4 склянки олії.

Спосіб приготування:

На середньому вогні обсмажте нарізану цибулю в олії до золотистого кольору. Додайте фарш, який зробили з пів кілограма м’яса, та обсмажте, періодично помішуючи. Додайте сіль, перець та інші улюблені спеції. Добре перемішайте. Поступово доливайте теплу воду, помішуючи, і доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь, накрийте кришкою та готуйте на середньому вогні протягом 30-40 хвилин, поки фарш не стане м’яким та соковитим.

Для приготування тіста у великій мисці змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте теплу воду та олію. Змішуйте до утворення однорідного тіста. Перемістіть його на робочу поверхню, посипану борошном, і вимішуйте до гладкої консистенції. Розкачайте тісто на товщину близько 2-3 мм.

Розділіть тісто на декілька частин, яких буде достатньо для чебурека. Покладіть начинку всередину кожного шматочка тіста. Зігніть його наполовину, закриваючи начинку. Використовуйте виделку, щоб добре защепити краї тіста і утворити красивий бортик.

Смачний і простий рецепт домашніх чебуреків
Смачний і простий рецепт домашніх чебуреків

На сковорідку налийте велику кількість олії та поставте розігріватись на помірний вогонь. Коли пательня стала достатньо гарячою, викладіть на неї чебуреки та смажте з обох боків до яскравої золотої скоринки. Для повного приготування страви потрібно смажити її щонайменше 2 хвилини з кожного боку.

Популярне

Схожі статті

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.

Ніхто не здогадався, що цей мʼясний рулет я робила 10 хвилин: розкриваю секрет, як приготувати такий шедевр

М'ясний рулет у лаваші — це смачний та універсальний рецепт, який вартий уваги кожної господині. Його легко готувати, а результат завжди перевершує очікування.

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.