Здобні, смачненькі булочки з повидлом: рецепт домашньої випічки. Виходять дуже рум’яними та апетитними

Смачні здобні булочки, приготовані власноруч, точно стануть ідеальним десертом до горнятка кави або чашки чаю. Пропонуємо ознайомитись з простим рецептом булочок

Будинок, наповнений ароматами домашньої випічки, здається, стає особливо затишним і комфортним. Якщо вам хочеться приготувати щось смачне, але ви не знаєте, що саме випекти, пропонуємо ознайомитись із цим простим і швидким рецептом. Здобні булочки з повидлом готуються доволі легко, але результат вас точно потішить. Отже, хутчіше беріться до приготування такого десерту.

Простий рецепт смачних здобних булочок із повидлом у домашніх умовах
Простий рецепт смачних здобних булочок із повидлом у домашніх умовах

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 склянка теплого молока;
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів;
  • 1/4 склянки цукру;
  • 1/3 склянки розтопленого вершкового масла;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 яйце;
  • 4 склянки борошна;

Для начинки:

  • Повидло на смак.

Спосіб приготування:

Для початку у мисці розчиніть дріжджі у теплому молоці та додайте туди ж трішки цукру. Почекайте, поки дріжджі активізуються та почнуть пінитися. Для цього знадобиться близько 5-10 хвилин. Після цього потрібно додати у миску розтоплене вершкове масло, цукор, сіль та яйце.

Просійте борошно та почніть поступово додавати його у миску до інших інгредієнтів, паралельно перемішуючи тісто. Замішуйте тісто до того часу, поки воно не стане м’яким та еластичним. Накрийте миску чистою серветкою або харчовою плівкою та залиште його підніматися в теплому місці протягом 1-1,5 години. За цей час тісто повинне подвоїтись в об’ємі. Після цього витягніть тісто на робочу поверхню, обімніть його та розділіть на невеликі кульки. Розкачайте кульки у пласкі листи тіста та додайте на середину кожного шматочку повидло.

Як швидко та просто приготувати здобні булочки з повидлом у домашніх умовах
Як швидко та просто приготувати здобні булочки з повидлом у домашніх умовах

Загорніть тісто, щоб утворити булочки. Розкладіть майбутню випічку на деко, застелене пергаментним папером. Накрийте булочки, викладені на форму для випікання, та залиште їх підніматися ще на 20-30 хвилин. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте булочки у попередньо розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору булочок. Вийміть готовий десерт із духовки та залиште булочки, щоб вони охолонули.

Популярне

Схожі статті

Просто натріть кабачки і додайте яйця! Так смачно, що влітку готую цю страву щодня – ідеально на вечерю

У сезон кабачків спробуйте приготувати цю неймовірно смачну запіканку на сковороді. Страва виходить не лише смачною, а й корисною і готується лічені хвилини.

“Супер жінка”: Наталія Могилевська показала перше фото з 4-річною донькою Софією та зачарувала до сліз

Наталія Могилевська розчулила фанатів новим фото, на якому зображена в обіймах із донькою Софією. Зворушливий допис співачка опублікувала у своєму фотоблозі.

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.