Запікаю картоплю в духовці з сухарями: набагато смачніше й корисніше, ніж фрі. Домашні мочають у кетчуп

Приготувавши картоплю за цим рецептом, відкриєте новий смак такого звичного овочу. Вийде неначе картопля фрі, хоча й запікатимете її у духовці. Робіть відразу подвійну порцію, бо не вистачить.

Картопля фрі – страва не дуже корисна з великою кількістю жиру. Тому краще замінити її запеченим відповідником, який вийде навіть набагато кращим на смак.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка базиліку;
  • 1 дрібка коріандру;
  • 1 дрібка розмарину;
  • спеції до свого смаку.
Підготуйте картоплю і сухарі

Картоплю почистьте й вимийте. Наріжте бульби на часточки. Додайте сіль, сушений базилік, коріандр, всипте свої улюблені спеції. Можете просто скористатися спеціями для картоплі. Тільки зважте, що в них уже є сіль, тому соліть обережно.

Додайте до картоплі спеції

Влийте олію і струсніть тарілку з картоплею, щоб усе гарненько перемішалося. Зверху присипте сухарями. Ще раз потрусіть. Викладайте підготовлені часточки картоплі на деко, вистелене пергаментом. Розрівняйте, щоб були в один шар. Духовку розігрійте до 200 градусів.

Викладіть на деко в один шар

Час виставте 30 хвилин, але в залежності від потужності вашої духовки, можливо, доведеться подовжити процес випікання ще на 10-15 хвилин. Картопля виходить із хрумкою скоринкою зовні та м’якою основою в середині.

Картопля виходить смачніша, аніж фрі

Картопля настільки смачна, що її можна подавати без нічого. Але за бажанням додайте будь-який соус – майонез, кетчуп тощо. Нашу картопельку, як і фрі, можна брати руками й вмочати в соус.

Звісно, можете подавати запечену страву на вечерю з будь-яким салатом. До м’ясця такий гарнір теж буде доречним. Обов’язково спробуйте, і така страва стане вашою улюбленою.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.