Помідори в желе. Пригостила свекруху баночкою на пробу і отримала компліменти: томати на зиму “Заливні”

Помідори в желе – яскрава і незвичайна заготовка на зиму. Томати за цим рецептом виходять дуже смачними і мають кисло-солодкий смак, а розсіл у вигляді желе додає пікантності цій закусці.

Цей рецепт консервованих помідорів цікавий тим, що відкривши взимку банку, ви зможете насолоджуватися не лише томатами, а й пряним желе. Рецепт незвичайний і дуже смачний. Здивуйте своїх близьких такою заготовкою.

Необхідні інгредієнти:

з розрахунку на 1 літрову банку

  • помідори – 500 г;
  • цибуля – 100 г (1 шт);
  • желатин – 1 ст.л;
  • духмяний перець – 5 шт;
  • гвоздика – 3 шт;
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л;
  • лавровий лист – 1 шт.

Розсіл ( на 2 л. води, вистачає на 5 літрових банок):

  • вода – 2 л;
  • сіль – 2 ст.л;
  • цукор – 4 ст.л;

Спосіб приготування:

Для цього рецепта потрібно обирати тверді, м’ясисті помідори по типу сорту “Сливка”. Помідори ріжемо вздовж навпіл. Цибулю очищаємо і ріжемо товстими кільцями.

На дно простерелізованої банки викладаємо декілька кілець цибулі, чорний та духмяний перець, гвоздику і лавровий лист. Вкладаємо півбанки нарізаних помідорів, додаємо залишки цибулі і заповнюємо банку помідорами до верху.

Помідори в желе. Пригостила свекруху баночкою на пробу і отримала компліменти
Помідори в желе. Пригостила свекруху баночкою на пробу і отримала компліменти

Готуємо розсіл. У воду додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту, перемішуємо до повного розчинення і доводимо до кипіння. Киплячим розсолом заливаємо банки розсолом. Спочатку наливаємо півбанки розсолу, додаємо ложку желатину і лимонну кислоту і доливаємо розсіл до краю банки. Під час стерелізації желатин розчинеться і змішається з розсолом. Банки накриваємо стерильною кришкою і ставимо помідори стерелізуватися 15 хвилин.

Помідори в желе. Пригостила свекруху баночкою на пробу і отримала компліменти
Помідори в желе. Пригостила свекруху баночкою на пробу і отримала компліменти

Далі банки виймаємо і закручуємо кришками. Перекидаємо банки вверх дном до повного охолодження. Далі зберігаємо помідори у прохолодному погребі або в холодильнику.

Помідори за цим рецептом виходять пряні, ароматні і мають кисло-солодкий смак. Крім того, желе, яке утворилося з розсолу теж дуже смачне і його можна подавати прямо з помідорами.

Такі томати стануть відмінним доповненням до страв з картоплі, чи м’яса, а також вони є ідеальною закускою до міцних напоїв.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.

Павло Зібров зустрівся з Іриною Білик і зізнався у почуттях до жінки: як на це реагує його дружина Марина?

Нещодавно у мережі з'явилася фотографія відомого співака Павла Зіброва разом із красивою та талановитою Іриною Білик. Ця світлина викликала зацікавлення щодо їхнього давнього дружнього зв'язку.

Коли готую рис так, а до нього додаю запечену курочку, мої їдоки біжать за стіл наввипередки: кращий рецепт

Якщо вам настільки набридли традиційні способи приготування курки, то цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям: неймовірний рецепт курочки, запеченої у духовці з розсипчастим рисом.