Магазинними глазурованими сирками не поласуєш, бо дорого: а от домашніх з’їси цілу купу – простий рецепт

Глазурованих сирків у магазині не накупишся, бо коштують доволі дорого. А якщо хочете посмакувати десертом доволі, приготуйте його самотужки. Це не так складно, як здається на перший погляд.

Домашні глазуровані сирки настільки смачні, що доведеться частину приховати від дітлахів, бо ті ладні змести частування зі столу за одну хвилину.

Вам знадобиться:

  • 600 г м’якого сиру;
  • 4,5 ст.лож. цукру;
  • 100 г кокосової стружки;
  • 60 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 50 мл вершків (за необхідності).

Для глазурі:

  • 350 г шоколаду;
  • 4 ст.лож. олії.
Розкатайте сирну масу ковбаскою

Кисломолочний сир із високим вмістом жирності (бажано домашній) перекладіть у глибоку мисочку й змішайте з цукром. Всипте у масу ванільний цукор, кокосову стружку. Ще раз перемішайте і влийте розтоплене вершкове масло. Воно має бути не гарячим – дочекайтеся, поки трішки прохолоне.

Підрівняйте краї

Застосовувати міксер не потрібно. Достатньо буде перемішати начинку виделкою. Якщо сирна маса дуже суха, додайте вершки. Їх можна замінити сметаною. Сирна суміш має бути твердуватою.

Беріть ложку сиру й руками формуйте кульку. Потім викладайте на дощечку й скручуйте ковбаскою. Кожен виріб має сягати приблизно 8 см. Якщо у вас вийшла довша ковбаска, переріжте її навпіл. Краї теж підрівняйте ножем.

Вмочайте сир у глазур

Перекладіть заготовки на пергаментний папір, який вистеліть на дошку. Відправте напівфабрикати до морозильної камери на 40 хвилин. Тим часом розтопіть шоколад. Можете робити це в сотейнику на дуже слабкому вогні або ж скористайтеся водяною банею. Влийте в шоколадну масу олію й перемішайте.

Готові глазуровані сирки відправте до холодильника

Зніміть із вогню й перелийте у вузьку та високу склянку. Сирок проткніть шпажкою й опустіть у глазур. Витягніть, дайте шоколаду стекти й перекладіть виріб на дошку, встелену харчовою плівкою. Зніміть шпажку, притискаючи виделкою. Отвір від шпажки закрийте глазур’ю.

Таким чином вчиніть із кожним сирочком. Коли всі сирки будуть глазуровані, поставте їх до холодильника на 15 хвилин. Після цього можна діставати й насолоджуватися неперевершеним смаком.

Популярне

Схожі статті

Ротару показала архівне фото своїх батьків: юна Софія між мамою й татом — назавжди найрідніші та найближчі

Софія Ротару завжди вражає своїх шанувальників не лише талантом, а й глибокою людяністю. Її зворушливі фотографії разом із батьками служать своєрідним нагадуванням про важливість родинних цінностей.

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".