М’ясо на вечерю не знадобиться: картопляної піци буде достатньо – готую чоловіку через день і не набридає

Картопляна піца готується з простих продуктів. На все про все піде не більше пів години. Натомість отримаєте повноцінну ситну вечерю, до якої знадобляться хіба що овочі.

Звісно, до справжньої піци наша страва не має жодного стосунку. Хіба що така ж кругла. Та це не привід відмовлятися від цікавого рецепту й оригінального наїдку.

Вам знадобиться:

  • 2 картоплини;
  • 2 яйця;
  • 30 г сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 5 г вершкового масла;
  • 3 гілочки петрушки;
  • сіль, чорний мелений перець.
Викладіть картопляну масу на пательню

Картоплини обчистьте, помийте і натріть на тертушці для моркви по-корейськи. Залийте картоплю холодною водою, щоб вона повністю покрила натертий овоч. Перемішайте у воді руками та залиште.

Розбийте в глибоку мисочку яйця, посоліть і ретельно розмішайте вінчиком чи виделкою. Вимиту й висушену зелень петрушки подрібніть ножем і змішайте з яйцями. Картоплю відкиньте на сито, щоб повністю стікала вода.

Підсмажену з одного боку піцу переверніть на інший

В миску з картопляними шматочками влийте яєчну масу з петрушкою. Перемішайте. Поставте пательню на вогонь, зробивши його трішки менше середнього. Вилийте олію та покладіть шматочок вершкового масла. Так наша картопелька стане набагато ароматнішою.

Викладіть на сковорідку половину картопляної маси, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Натріть і розподіліть поверх картоплі твердий сир. Додайте решту картоплі з яйцями та розрівняйте верх майбутньої піци. Притрусіть розчавленим або сухим меленим часником. Поперчіть.

Готуйте піцу під кришкою

Накрийте кришкою і нехай тушиться 10 хвилин. Потім переверніть на інший бік. Для цього акуратно перекладіть піцу на тарілку, накрийте пательнею, переверніть. Цей бік теж посипте часником та перцем. Накрийте кришкою й тримайте на мінімальному вогні 10 хвилин. Картопляна піца готова. Можна подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.

Беру борошно і воду: готую хрусткі домашні крекери, які розлітаються в родині як насіння. Всього 15 хвилин

Крекери - це проста і смачна закуска, якою ми часом нехтуємо. Але готуються вони дуже просто і швидко навіть у домашніх умовах. Саме такий рецепт хрустких солоних крекерів ми сьогодні й підготували.