Смачніше здоби я не їла: духмяну плетінку з цукром та корицею печу кожну суботу, а у неділю знову просять

Рецептів здобної випічки у кожного кухаря багато, але є серед них найулюбленіші. Сподіваємось, що рецепт, який ми пропонуємо, також увійде у категорію фаворитів.

Хоча приготування здобного тіста за цим рецептом не відрізняється від класичного, деякі нюанси цього виробу все ж таки є.

Інгредієнти

  • Вершкове масло розтоплене 100 г у тісто +60 г для змащення
  • Коричневий цукор 100 г
  • Кориця 30 г
  • Яйця 1 штука для змащення
  • Мигдальні пластівці 40 г
  • Борошно 500 г +50 г
  • Дріжджі сирі 20 г
  • Тепле молоко 200 мл
  • Цукор 70 г
  • Яєчні жовтки 2 штуки

Приготування

Плетінка
Плетінка з цукром та корицею
  1. Для приготування тіста робимо все за класикою. По-перше, всі продукти повинні бути кімнатної температури, а молоко теплим (не гарячим!). Вершкове масло розтопленим, але не гарячим. По-друге, борошно потрібно обов’язково просіяти через сито.
  2. Тепер дріжджі розімніть у миску. Додайте до них цукор та 50 г борошна. Залийте це теплим молоком, все перемішайте та поставте у тепле місце для підняття, накривши миску рушничком, не менше ніж на 10 хвилин.
  3. Далі дріжджі, що піднялися влийте у просіяне борошно (500 г). Можна одразу ж додати яєчні жовтки та розтоплене вершкове масло. Замісіть тісто руками та відправте його у тепле місце на 30 хвилин, накривши плівкою або рушником. Після того добре вимісіть тісто та ще раз на 30 хвилин поставте його підійматися.
  4. Тепер тісто розділіть спочатку навпіл, а потім кожну половину — ще на 3 рівні частини. З цих частин спочатку сформуйте кульки, а потім кожну кульку розкачайте у довгий прямокутник однакової довжини та ширини. Кожен прямокутник пензликом змастіть розтопленим вершковим маслом та рівномірно посипте сумішшю цукру та кориці. Далі потрібно загортати у рулет прямокутники з довгої сторони. Таким чином у вас створилися такі “пасма” для плетінки, які потрібно переплести між собою.
  5. Готову плетінку покладіть на деко, застелене пергаментом. Накрийте її рушником та дайте відпочити 20 хвилин. Після того змастіть її яйцем та посипте мигдалевими пластівцями. Відправте у духовку при t 180° на 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.

Народить під час фіналу Євробачення? Джамала показала своїх підрослих синів, а на підході вже третій

Українська співачка і переможниця Євробачення Джамала знову знаходиться під мікроскопом у громадськості, але на цей раз привід не пов'язаний з її творчістю чи позитивними новинами про кар'єру.

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.