Лінивий медовик без розкачування коржів готую завжди, коли хочеться солоденького. Рецепт елементарний

Медовик – один з найвідоміших тортів родом з дитинства. Зазвичай його приготування займає багато часу та з цим рецептом час приготування цього смаколика всього 30 хвилин.

Ароматні, м’які медові коржі і легкий сметанний крем – саме так готується медовик. За класичним рецептом для цього торту потрібно робити багато коржів і випікати їх окремо. Звісно, це займає багато часу. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і швидкий рецепт медовика без розкатки коржів.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • мед – 100 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • вершкове масло – 75 г;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • борошно – 180 г.

Для крему:

  • сметана – 600 г;
  • цукрова пудра – 50-100 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо 2 великі яйця або 3 маленьких, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером 2-3 хвилини. Далі додаємо до збитих яєць розтоплене вершкове масло (не гаряче) і мед. Якщо у вас мед засахарився, то його потрібно розтопити. Все збиваємо до однорідності пару хвилин.

До борошна додаємо розпушувач тіста і додаємо до маси, що збивається. Все перемішуємо вінчиком до однорідності.

Беремо форму або деко розміром 30х40 см. Застелямо форму бумагою для випічки і виливаємо тісто. Розрівнюємо тісто тонким шаром по всій поверхні форми і ставимо випікатися у розігріту духовку при температурі до 180 градусів приблизно 10 хвилин.

Рецепт лінивого медовика без розкачування коржів за 30 хвилин
Рецепт лінивого медовика без розкачування коржів за 30 хвилин

Готуємо крем: у глибоку миску викладаємо сметану жирністю не менше 20%, додаємо ванільний цукор і цукрову пудру. Все ретельно перемішуємо. Важливо готувати крем саме з цукровою пудрою, а не цукром, адже він має властивість розріджувати крем.

Корж за цей час має вже охолонути. Обрізаємо підсохші краї коржа і робимо з них крихту. Використовуйте лінійку, щоб коржі потім були рівними.

Рецепт лінивого медовика без розкачування коржів за 30 хвилин
Рецепт лінивого медовика без розкачування коржів за 30 хвилин

Розділяємо великий корж на 4 рівні частини.

Формуємо торт: на тарілку наносимо трохи крему і викладаємо корж, змащуємо його товстим шаром крему і кладемо наступний корж.

Рецепт лінивого медовика без розкачування коржів за 30 хвилин
Рецепт лінивого медовика без розкачування коржів за 30 хвилин

Робимо так зі всіма коржами. Вкінці верх і стінки торта змащуємо кремом і все засипаємо крихтою, яку підготували раніше.

Тортику потрібно просочитися в холодильнику мінімум 30 хвилин, краще довше.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Просто перемішую всі продукти ложкою і в духовку! Можна пекти з будь-якими фруктами: рецепт смачного пирога

Жоден куплений пиріг не зрівняється з ароматною домашньою випічкою, яку тільки дістали з духовки. Приготуйте цей простий пиріг на кефірі з фруктами і ви буде вражені його неперевершеним смаком.

Перестала купляти магазинні сосиски: з курячого філе готую сардельки вдома. Так дешевше і без консервантів

Не обовʼязково йти в магазин за сосисками, коли їх з легкістю можна приготувати вдома. Цей варіант набагато смачніше та корисніше, оскільки використовуються лише натуральні складники. 

Скальпель ще не торкнувся їхнього обличчя: рідкісні фото, якими були до пластики Білик, Ротару і Пугачова

З роками все більше знаменитостей удосконалюють свою зовнішність за допомогою пластики. Ірина Білик, Софія Ротару та Алла Пугачова не стали виключенням.