Домашні цукрові плюшки: бабуся мала рацію, коли пекла їх кожну неділю і всю родину збирала за столом

У магазині можна придбати здобні плюшки. Та хіба вони можуть зрівнятися з домашніми, з тими, що випікаються у родині не один десяток років? Згадайте, як це робиться та напечіть їх на вихідні.

Готується така традиційна випічка досить просто, без зайвої напруги та з мінімумом продуктів. Дотримуйтесь цього рецепту й у вас обов’язково вийдуть такі смачні та пишні плюшки.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко 250 мл
  • Цукор 100 г
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Дріжджі 7 г
  • Яйця 1 штука
  • Вершкове масло 50 г
  • Рослинна олія 1 столова ложка

Для начинки:

  • Вершкове масло 50 г
  • Цукор 120 г

Для змащування

  • Молоко 1 столова ложка

Приготування

Домашні цукрові плюшки
Домашні цукрові плюшки
  1.  Приготуймо тісто. Радимо продукти деякий час потримати при кімнатній температурі, а потім починати готувати. Для тіста у теплому молоці (не гарячому!) розчиніть цукор, а потім додайте туди дріжджі. Поставте миску з вмістом, накривши рушником, у тепло на 10-15 хвилин.
  2. Далі додайте у миску яйця та розм’якшене вершкове масло. Все ретельно перемішайте, а потім всипайте поступово просіяне борошно, сіль, рослинну олію та замішуйте руками тісто. Тепер тісто потрібно накрити плівкою або рушником та поставити підходити на 1 годину.
  3. Після того, як тісто підійде, розділіть його спочатку навпіл, а потім кожну частину — ще на 6 частин. Сформуйте з кожної кульки, а потім їх розкачайте у прямокутнички.
  4. Прямокутники спочатку змастіть розтопленим вершковим маслом, а потім посипте цукром їхню поверхню. Далі згорніть кожен у довгенький рулетик, який потім складіть навпіл та заліпіть краї. Тепер гострим ножем розріжте його посередині вздовж до згину, відступив від краю, що заліпили, 2 см. Розгорніть розріз так, щоб у вас вийшло сердечко. Змастіть плюшки теплим молоком та трошки присипте цукром.
  5. На деко, що застелене пергаментом, викладіть плюшки та відправте у заздалегідь розігріту до 180° духовку на 20 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.