Що може бути смачніше домашньої випічки? Булочки з джемом – мої фаворити: печу щонеділі. Родина у захваті

Приготуймо цю смачну випічку для своїх близьких. Це так чудово, коли вся сім'я збирається за одним столом, на якому у чашках запашний чай, а у центрі — гора рум'яних булочок.

Ці булочки можна приготувати з будь-якою начинкою. Але у рецепті ми пропонуємо джем. Причому варто взяти кілька видів джемів (малиновий, абрикосовий, чорничний й таке інше) для різних смаків та кольорів булочок.

Інгредієнти

Тісто:

  • 120 мл теплої води
  • 120 мл теплого молока
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка дріжджів
  • 1 велике яйце
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 470 грамів борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка вершкового масла кімнатної температури
    Начинка:
    Джем або повидло
    Для змащування: збити 1 яйце.

    Приготування

Бу
Булочки з джемом
  1. Для приготування тіста змішайте у мисці теплу воду з теплим молоком. Розчиніть у цій рідині цукор та дріжджі. Залиште постояти у теплі 10 хвилин, а потім додайте до цього вмісту сіль, рослинну олію, м’яке вершкове масло. Все ретельно перемішайте та додавайте порціями просіяне крізь сито борошно. Замісіть добре тісто та залиште його у мисці, яку попередньо змастіть олією, на 1 годину у теплі під плівкою.
  2. Після того тісто потрібно обім’яти, а потім розділити на 9 рівних частин, з кожної з якої потрібно сформувати кульки.
  3. Ці кульки викладайте на застелене пергаментом деко. За допомогою пензлика змастіть кожну булочку рослинною олією, а потім. за допомогою стопки. у центрі кожної зробіть поглиблення.
  4. У ці поглиблення покладіть джем. Потім булочки необхідно накрити плівкою та потримати у теплі 25 хвилин. Після того змастіть кожну булочку збитим яйцем, а тоді відправляйте деко з булочками у духовку, попередньо розігріту до t 180° на 25 хвилин. Коли булочки виймете з духовки, дайте їм трошки відпочити, а потім пригощайте ними своїх близьких.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.