Варю каву, збиваю яйця, додаю печиво: десерт аля Тирамісу готовий. Від такої смакоти не відмовиться ніхто

Зробити всіма улюблений десерт, дуже схожий на італійське Тирамісу, можна спробувати в домашніх умовах. Для цього купіть сир маскарпоне, печиво "Савоярді". Решту продуктів знайдете в холодильнику.

Готується десерт аля Тирамісу дуже просто. З указаної кількості інгредієнтів у вас вийде 3 порції.

Вам знадобиться:

  • 250 г вершкового сиру маскарпоне;
  • 2 яйця;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 100 г бісквітного печива “Савоярді”;
  • 150 мл кави еспресо;
  • 2 ст.лож. лікеру;
  • какао-порошок.
Необхідні інгредієнти

Починайте з відділення яєчних жовтків від білків. Розподіліть їх по окремих посудинах. Щоб білки гарно збилися, в них не повинно бути й крапельки жовтка, а мисочка має бути чистою і сухою.

У білки всипте дрібку солі та збийте їх міксером на середніх обертах. Коли маса побіліє та стане пишною, всипте половину цукру. Продовжте процес збивання. Збивати треба доти, доки білки триматимуться в мисці, якщо її перевернути.

Половинки печива вмочайте в каву з лікером

У жовтки всипте решту цукру та збивайте міксером, допоки маса не стане світлішою та зросте в об’ємі. Додайте сир маскарпоне й змішайте на найнижчій швидкості міксера. Додайте до жовтків третину білків й дуже обережно вмішайте їх лопаткою.

Викладайте Дамські пальчики, чергуючи з шарами крему

Всипте решту білків й акуратними рухами зверху вниз зробіть масу однорідною. Перекладіть крем у кондитерський мішечок чи пакет, обрізавши кінчик.

Заваріть філіжанку кави та дайте їй прохолонути. Коли повністю остигне, змішайте з лікером. За відсутності цього напою, застосуйте ром чи коньяк.

Зробіть прикраси з крему

Будемо робити порційні Тирамісу. Тому на дно склянки вичавіть трішки крему. Розламайте печиво навпіл і викладіть у місткість. Якщо робитимете велику сімейну порцію десерту, не ламайте печиво, а викладайте цілим.

Знову шар крему та шар печива. Робіть так, поки склянка не наповниться. Зверху має бути шар крему, який прикрасьте вичавленими блямбочками. Верх присипте какао-порошком.

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.