Супер салат з нічого: один основний інгредієнт і мінімум зусиль. Готується просто і швидко, якісь 5 хвилин

Проста закуска стане чудовим і смачним доповненням до будь-якої основної страви. Головна особливість цього салату у бюджетності інгредієнтів, які використовуються у процесі

Поєднання свіжих овочів із цікавими спеціями та незвичайною заправкою – секретна формула ідеального салату. Вже не один науковець довів, що щоденне споживання такої закуски допоможе регулювати вагу та підтримувати здоров’я “на висоті”. Крім того, наявність у раціоні свіжих салатів восени особливо цінується, адже саме на цей період припадає загострення вірусних та інфекційних захворювань. Отже, хутчіше беріться до приготування цього смачного салату!

Кулінари розповіли, як просто та швидко приготувати смачний салат
Кулінари розповіли, як просто та швидко приготувати смачний салат

Інгредієнти:

  • 2 помідори;
  • 1 огірок;
  • Зелені оливки – 100 грамів;
  • 1/2 червоної цибулі;
  • Сік половини лимона;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки знежиреного майонезу;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа зелень на смак.

Спосіб приготування:

Як і будь-який салат, ця закуска готується дуже легко. Для початку потрібно помити всі овочі та очистити цибулю. Потім почніть шаткувати інгредієнти для закуски. Наріжте помідори та огірок невеликими кубиками або соломкою – як вам подобається більше. Цибулю потрібно нарізати тонкими смужками або половинами кілець.

Нарізані овочі перекладіть у миску та добре їх перемішайте. Наступним кроком дістаньте зелені оливки з розсолу та наріжте їх дрібно – кільцями, половинами кілець або взагалі дрібними кубиками. Додайте цей інгредієнт до миски з іншими овочами. В окремому посуді змішайте сік лайма або лимона, оливкову олію, майонез, сіль та перець. Якщо хочете зробити салат дієтичним, не додавайте майонез. Добре перемішайте, щоб утворити заправку. За бажання, у заправку для салату ви можете додати свої улюблені спеції.

Полийте салат отриманим соусом і добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно покрились смачною заправкою. Прикрасьте майже готову страву свіжою зеленню. Залиште закуску на 10-15 хвилин, щоб вона настоялась, а овочі просочились соусом. Після цього подавайте страву та насолоджуйтеся своїм легким і смачним салатом!

Як приготувати смачний салат з мінімуму інгредієнтів
Як приготувати смачний салат з мінімуму інгредієнтів

Цей салат ідеально підходить для легкого перекусу або як додаток до основної страви. Ви можете експериментувати з іншими овочами чи додавати цікаві трави та спеції на ваш смак.

Популярне

Схожі статті

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.