Найпростіший рецепт гарбузового крем-супу: закидаю всі овочі у духовку, перебиваю блендером і насолоджуюсь

Приготувати цю осінню страву варто хоча б заради аромату, який заповнить вашу оселю у процесі. Для того, аби поласувати смачним обідом, потрібно докласти мінімум зусиль

Восени, здається, хочеться готувати набагато більше “атмосферних” страв. У сезон популярного фрукта гарбуза пропонуємо зробити смачний крем-суп. Спробувавши цю страву всього лише раз, ви більше ніколи не зможете зупинитись і не готувати його. Отже, хутчіше готуйте всі необхідні продукти та беріться до справи!

Простий рецепт смачного гарбузового крем-супу з вершками
Простий рецепт смачного гарбузового крем-супу з вершками

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 1 середня цибуля;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 картопля;
  • 1 морква;
  • 1 літр овочевого бульйону або води;
  • 1/2 ч. ложки куркуми;
  • 1/2 ч. ложки меленої гірчиці;
  • Сіль та перець на смак;
  • 2 ст. ложки вершків;
  • Свіжий розмелений чорний перець для подачі.

Спосіб приготування:

Готується ця страва надзвичайно просто. Для початку потрібно очистити всі овочі, які ви будете використовувати у процесі приготування. Наступним кроком промийте їх під проточною водою та беріться до шаткування. Необов’язково нарізати гарбуз, цибулю та часник красиво. Так, гарбуз наріжте кубиками невеликого розміру, щоб він швидко приготувався у духовці, а цибулю можете розрізати навпіл. У цілої головки часнику відріжте верхню частину, але не шаткуйте дрібно, аби він не згорів під час випікання у духовці.

Деко застеліть пергаментом і полийте невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть овочі на поверхню, трішки підсоліть і додайте улюблені спеції. Поставте деко з продуктами випікатись у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Постійно стежте за станом овочів і перевіряйте їхню готовність. Коли гарбуз, цибуля та часник стануть м’якими можете діставати їх з духовки.

Запечені овочі перекладіть у каструлю, перебийте все блендером, поступово додаючи трішки бульйону. Консистенція готового крем-супу повинна бути густою, але вона не повинна нагадувати кашу. Коли всі ви перебили блендером, поставте вміст каструлі на середній вогонь і трішки проваріть бульйон. Паралельно помішуйте страву, аби вона не пригоріла.

Як швидко та просто приготувати осінній гарбузовий крем-суп
Як швидко та просто приготувати осінній гарбузовий крем-суп

Готовий крем-суп подавайте гарячим, прикрасивши його вершками, насінням, сухариками та чорним меленим перцем. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.